Абітурієнтам із зони АТО та Криму дозволили вступати за спрощеною системою

19.05.2017
Для отримання студентського квитка мешканцям тимчасово окупованих територій відтепер не потрібно надавати атестат, паспорт та сертифікат ЗНО.
 
Верховна Рада України прийняла Закон про можливість отримати вищу освіту безкоштовно мешканцям iз тимчасово окупованих Росією територій.
 
Українські парламентарії проголосували законопроект 6116 «Про внесення змін до закону України «Про вищу освіту», який передбачає, що люди, які мешкають на окупованих Росією територіях, зможуть безперешкодно вступати до вузів Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей лише на основі вступних іспитів.
 
У минулому році, за інформацією Міністерства освіти та науки України, у ході вступної кампанії до 12 освітніх центрів «Крим-Україна», звернулося близько 350 осіб з Криму.
 
З них лише 153 абітурієнти змогли скласти усі іспити та стати студентами українських вузів.
 
У більшості випадків діти із зони АТО та тимчасово окупованого Криму не мали можливість здобувати вищу освіту через фінансові складнощі.
 
Парламентарії впевнені, що відтепер відновлено принцип доступності української освіти.
 
Можливість отримати вищу освіту для осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях, у подальшому допоможе людям реалізувати своє право на працю на території України.