Українські десантники в запеклому бою зупинили атаку окупантів поблизу Донецька

17.05.2017
Селище Піски поблизу окупованого Донецька знову стало найгарячішою точкою східного фронту.
 
За даними Міноборони, минулого понеділка позиції ЗСУ саме в цьому районі ворог інтенсивно обстрілював iз мінометів. 
 
І це не дивно, адже вже у середу штаб АТО повідомив, що саме під селищем Піски окупанти частково зайняли так звану «сіру зону».
 
Втім спробу ворога серйозно закріпитися на нових позиціях зірвали українські десантники, які виявили їх. 
 
«Бойовики спочатку відкрили вогонь з усієї стрілецької зброї. Далі почала працювати ворожа артилерія, під прикриттям якої терористи пішли в наступ. Наші десантники були готові до цього і відкрили вогонь у відповідь зі стрілецької зброї та гранатометів. Увійшовши в «сіру зону», ворожі підрозділи відчули сильний опір і зупинилися — чергову загарбницьку атаку було припинено», — повідомили в штабі АТО.
 
І додали, що противник постійно використовує для розвідки безпілотники, а в нічний час пильність десантників перевіряють диверсійно-розвідувальні групи.
 
Також командир підрозділу десантників із позивним «Фанат» розповів, що зараз бойовики активно проводять інженерні роботи та облаштовують свої позиції.
 
«Ми виконуємо Мінські домовленості й першими вогонь ніколи не відкриваємо. Тільки коли є реальна загроза життю наших військовослужбовців, змушені подавляти вогонь ворога. Використовуємо лише дозволений калібр», — розповів «Фанат».  
 
Загалом упродовж минулого понеділка бойовики 37 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на всіх напрямках східного фронту.