У Києві презентують книжку генерала НАТО про ймовірну війну Альянсу з Росією

16.05.2017
Роман «Війна з Росією» — про ймовірний сценарій Третьої світової війни.
 
Саме на цьому побудовано сюжет: недооцінивши ризики і припустившись низки політичних промахів, НАТО і Захід наражаються на катастрофічну війну з Росією.
 
Сюжет і більшість персонажів цього захопливого трилера вигадані, проте деякі герої є прототипами реальних осіб. А події розгортаються весною та влітку... 2017 року.
 
Загалом у книзі генерала НАТО Річарда Ширреффа кілька сюжетних ліній і ­місць, де відбуваються події. Це й Україна з кількома загарбаними територіями, і Латвія, на яку здійснено військовий напад.
 
Також описується, як президент Росії розробляє завойовницькі плани зі своїми підлеглими, і штаб-квартира НАТО в Брюсселі, де високопосадовці вирішують, як діяти далі, аби уникнути ядерної війни з Кремлем.
 
Презентація книжки «Вій­на з Росією» відбудеться 18 травня у рамках щорічного міжнародного фестивалю «Книжковий арсенал» за участі Роджера Філда — літературного агента, автора ідеї та редактора трилера про ймовірний сценарій Третьої світової війни.
 
Як повідомляють організатори події, видавництво «КМ-Букс», генерал НАТО Річард Ширрефф не зможе відвідати Україну з особистих причин, хоча до останнього планувався його приїзд.
 
«Ця книга допоможе розвіяти поширений серед українців міф про те, що Захід намагається домовитися з Росією, не враховуючи наших інтересів. А високопосадовцям, які приймають доленосні для країни рішення, вона допоможе зрозуміти, до чого слід бути готовими у відносинах iз Росією. Річард Ширрефф змоделював потенційне військове зіткнення країн Північно-Атлантичного альянсу з Російською Федерацією, описавши це у книзі, яка вийшла друком у світі минулого року», — розповів видавець Ярослав Маринович.