Карпатський регіон драйвує: в Івано-Франківську відбувається фестиваль Carpathian Space

05.05.2017
На площі Міцкевича  в Івано-Франківську уже виставили скульптури з вапняку, які робили 9 митців iз різних куточків України.
 
Місто підготувалося до триденного ІІ Міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону Carpathian Space, який стартує 5 травня.
 
«Назва фестивалю була вибрана невипадково, адже Івано-Франківськ — місто в серці Європи, а Карпати — це молода гірська система, яка має не тільки велике екологічне і політичне, а й культурне значення. Тому мета фестивалю — поширення кращих культурних традицій українського народу та інших народів Карпатського регіону, Європи та світу», — каже  Володимир Федорак, начальник управління культури, національностей та релігій ОДА.
 
На фестивалі працюватиме більше десятка локацій: окремі зони для класичної музики і джазу, кіно, театру...
 
Цього року учасниками «Карпатського простору» стануть Україна, Австрія, Румунія, Польща, Словаччина, Угорщина, Чехія, крім того, завітають гості з  Молдови, Грузії, Азербайджану, Болгарії, Литви, Латвії та Естонії.
 
Збирає Івано-Франківськ і дипломатичних представників майже 40 країн світу.
 
Фестиваль Carpathian Space — це також виступи Олега Скрипки і Тіни Кароль, Фоми та гурту «Мандри», Національного ансамблю танцю імені Павла Вірського та гурту Kozak System. n