Росія приховано збільшує кількість найманців на Донбасі — Турчинов

21.04.2017
Росія приховано збільшує кількість найманців на Донбасі — Турчинов

Обійстя жителя Мар’їнки постійно обстрілюють: у нього згоріла клуня, стайня, половина кухні. У середу знову обстріляли з РПГ. (Фото Михайла УХМАНА.)

Російське військове окупаційне командування збільшує чисельність бойових з’єднань так званих «ДНР» і «ЛНР» на сході України з 35 тисяч до 50 тисяч осіб.
 
За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, це відбувається на тлі гучної інформаційної кампанії щодо набору особового складу, яка має «замаскувати перекидання на Донбас кадрових військовослужбовців і найманців iз Росії».
 
І доки тривають ці процеси, на лінії розмежування ворог не припиняє вести так званий «турбуючий» вогонь по позиціях ЗСУ. 
 
Загалом за минулу середу зафіксовано 18 обстрілів, поранено одного захисника України.
 
Це засвідчує, що ворог у рази зменшив інтенсивність ведення вогню. 
 
Найгарячіше було на маріупольському напрямку, на який припадає 12 обстрілів, у тому числі з мінометів ворог гатив по Красногорівці.
 
Тоді як на донецькому напрямку міномети того дня «мовчали», а на луганському напрямку взагалі зафіксовано лише один кулеметний обстріл у районі Кримського.  
 
Цікаво, що, на думку Президента Петра Порошенка, на Донбасі йде справжня війна, а не заморожений конфлікт.
 
«Це — гаряча російська агресія проти моєї країни», — сказав глава держави в інтерв’ю телеканалу Sky News.
 
За його даними, на окупованій частині Донбасу перебувають понад 700 російських танків, понад 1250 артилерійських систем, понад 300 ракетних систем залпового вогню.