Дешеве шоу ляльководів: провокація проти болгарської громади Одещини провалилася

21.04.2017
Виконуючи замовлення кураторів з Російської Федерації, група молодиків планувала інсценувати в Одесі сутичку на національному підґрунті та масові заворушення.
 
Кремлівські прислужники за гроші кураторів збиралися влаштувати акт вандалізму і повалити пам’ятник Христо Ботееву у Прохоровському сквері в центрi Одеси.
 
Організував заворушення відомий провокатор Микола Дульський.
 
Раніше він «засвітився» під час дій щодо перекриття траси Львів—Рава-Руська.
 
Відомо, що у співпраці з російськими кураторами він став замовником обстрілу Генконсульства Польщі у місті Луцьк.
 
Своїм спільникам в Одесі Микола Дульський обіцяв заплатити по 10 доларів «за роботу» на сепаратистів. Однак співробітникам СБУ вдалося швидко перехопити його листування з головним куратором iз Росії та скласти план ліквідації злочинних задумів сепаратистів.
 
Проплачені провокатори перевдяглися й перетворилися на представників болгарської громади та вже йшли з прапорами і плакатами до консульства Болгарії, де їх чекали «націоналісти».
 
Однак масова бійня не відбулася: правоохоронці затримали ватажка провокаторів та відібрали у нього сумку з грошима й транспаранти.
 
«Проплачене Росією шоу в Одесі провалилося, — заявив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук.
 
— Фейкове обмеження прав національних меншин в Україні не стало надбанням брехливих російських телеканалів. Зараз ведеться робота щодо попередження подібних провокацій на території півдня та сходу України. Найбільш активно сепаратисти діють у Херсонської, Миколаївській та Харківській областях».
 
Прислужники Кремля намагаються активно використовувати «болгарське питання» для організації заворушень в Україні вже більше року.
 
Відомий провокатор iз Росії Артем Буян оплатив цілу серію замовних статей у ЗМІ Одеси для розпалювання пристрастей на міжнаціональному ґрунті.
 
Основним покровителем ідей сепаратистів на півдні України став народний депутат Антон Кіссе, який не приховує своїх проросійських поглядів та активно захищає сепаратистів півдня України.
 
Народний депутат України, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко порадив російським спецслужбам економити гроші й порівняти суму, яку їм виставили за організацію провокації в Одеській області, з тими 300 гривнями, які вони проплатили своїм маріонеткам.
 
«Спроби посібників Кремля організувати в Одеській області провокації до 2 травня будуть жорстко припинені, — заявив  Антон Геращенко. — Надії сепаратистів на дестабілізацію ситуації в Україні приречені на провал».
 
Народний депутат зазначив, що на законодавчому рівні в Україні треба прийнятий закон «Про мирні зібрання».
 
Його завдання, при всій максимальній ліберальності у питанні проведення народних акцій (аж до закликів  через Facebook вийти на Майдан за годину, як це було під час Революції гідності), передбачити кримінальну відповідальність для безпосередніх кураторів проплачених масових акцій, як в інтересах ляльководів з України, так і з Росії.
 
Радник глави МВС Антон Геращенко звернувся до українських громадян та порадив не погоджуватися на участь у проплачених провокаціях.
 
Адже людей використовують «втемну» за копійки. І в підсумку, ті «30 срібняків», які треба відпрацювати на хазяїв iз Москви, обернуться походом до правоохоронних органів та серйозною психологічною травмою.