«Ювентус» узяв переконливий реванш у «Барселони» за поразку в фіналі ЛЧ-2015

21.04.2017
«Ювентус» узяв переконливий реванш у «Барселони» за поразку в фіналі ЛЧ-2015

У двох матчах чвертьфіналу ЛЧ «Ювентус» жодного разу не дозволив відзначитися зіркам «Барселони». (Фото з сайта УЄФА.)

Щоразу, як у Суперлізі розпочинається «плей-оф», чи не головною темою для дискусій стає питання захисту чинним володарем Кубка чемпіонів свого титулу.
 
Утім далі розмов справа не доходить, адже й досі ще жодній команді не вдалося двічі поспіль виграти Лігу чемпіонів.
 
У поточному розіграші ЛЧ статус чинного переможця турніру належить мадридському «Реалу», котрий, здолавши в непростому чвертьфінальному двобої «Баварію», всьоме поспіль пробився до півфіналу найпрестижніших клубних змагань Старого світу. 
 
Здолати непоступливу мюнхенську команду мадридцям удалося не в останню чергу завдяки старанням свого лідера — португальця Кріштіану Роналду, котрий за два матчі у ворота Мануеля Нойєра забив п’ять м’ячів.
 
Вочевидь саме від психологічного та фізичного самопочуття «королівської» зірки й залежатиме турнірне майбутнє «Реалу», націленого, без сумніву, на найвищі висоти.
 
Хоча думками про виграш головного трофея Суперліги живе не тільки команда Зінедіна Зідана.
 
Приміром, інший півфіналіст iз Мадрида — «Атлетико» — не приховує свого бажання взяти реванш у своїх земляків за два фіаско у фіналах ЛЧ 2014-го та 2016-го років.
 
Знову — після 13-річної паузи — пробившись до 1/2 фіналу Суперліги, горять бажанням уперше доторкнутися до заповітного Кубка й у «Монако».
 
«Півфінал — велике досягнення для нас, але ми не плануємо зупинятися на досягнутому. Для нашої команди не існує меж», — по слідах переконливої перемоги над «Боруссією» з Дортмунда із загальним рахунком — 6:3 заявив генеральний директор монегасків Вадим Васильєв.
 
Утім головним конкурентом мадридців у боротьбі за чемпіонський Кубок усе ж виглядає «Ювентус». Два роки тому «Стара синьйора» була дуже близькою до тріумфу в Суперлізі, проте у фіналі «біло-чорні» не знайшли аргументів проти чарівної каталонської трійки — Мессі, Суарес, Неймар.
 
У нинішньому розіграші лідери «Барселони» абсолютно нічого не змогли протиставити чітким побудовам Массімільяно Аллегрі.
 
За 180 хвилин чвертьфінального протистояння «Барса» жодного разу не змогла вразити ворота ветерана туринців Джанлуїджі Буффона.
 
Примітно, що за свою тривалу й успішну кар’єру 39-річний кіпер «Юве» Лігу чемпіонів іще не вигравав.
 
Водночас для найтитулованішого клубу Італії зірковий час у Суперлізі був датований сезоном 1995/1996 років.
 
«До кінця шляху залишилося три матчі, дуже тяжких матчі. При цьому сили всіх чоти­рьох команд, що продовжують боротися за трофей, приблизно рівні», — відзначив Буффон, який, до слова, в нинішньому «плей-оф» не пропустив досі жодного м’яча. Власне жеребкування півфіналу ЛЧ-2016/2017 відбудеться 21 квітня. Фінал же цьогорічного розіграшу 3 червня прийме Кардіфф. 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Повторні матчі (поєдинки середи). «Барселона» (Іспанія) — «Ювентус» (Італія) — 0:0 (перша гра — 0:3), «Монако» (Франція) — «Боруссія» (Д, Німеччина) — 3:1 (Мбаппе-Лоттін, 3; Фалькао, 17; Жермен, 81 — Ройс, 48; 3:2).