Російські органи поставили на конвеєр кримінальні справи проти українських військових

20.04.2017
Слідчий комітет Росії порушив кримінальні справи проти «силовиків» України.
 
Українським спецслужбам поставили у провину викрадання волонтерів на Донбасі, а також торгівлю людьми.
 
Слідчий комітет Російської Федерації збирає матеріали у рамках двох розслідувань та стверджує, що йдеться про масове явище.
 
У повідомленні, яке було оприлюднено прес-службою СК, зазначено, що «у грудні 2014 року на блокпосту, розташованому поблизу селища Червоний Партизан Донецької області України, співробітники українських спецслужб вчинили викрадення 36-річного громадянина Російської Федерації, який не брав жодної участі у конфлікті на південному сході України, а приїхав на територію Донецької області як волонтер, для надання допомоги у відновленні виробництва у «ДНР».
 
Чоловік був засуджений за 258-ю статтею КК України («тероризм») та отримав два роки в’язниці.
 
А  у квітні 2015 року озброєними особами поблизу селища Оленівка Донецької області були викрадені волонтери російського Фонду допомоги біженцям та російськомовному населенню «Своїх не кидаємо».
 
Серед них перебували й російські громадяни, які везли з міста Луганськ на Донеччину гуманітарний вантаж.
 
Російські «силовики» стверджують, що їхніх громадян притягували до кримінальної відповідальності незаконно та насильно утримували у приміщеннях (в тому числі й у вантажних контейнерах), розташованих на території міст Волноваха, Новоградівка та Маріуполь.
 
Згодом засуджених обміняли на українських військовослужбовців, затриманих представниками «Л/ДНР».
 
Раніше СК Росії порушив кримінальні справи проти командирів 92-ї та 72-ї окремих механізованих бригад.
 
Українським полковникам Віктору Ніколюку та Андрію Соколову пред’явлені звинувачення в обстрілі Макіївки.
 
Аналогічне звинувачення заочно було пред’явлено командиру 44-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ полковнику Олегу Лісовому, а також колишньому командиру 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Андрію Грищенку.
 
Як стверджують слідчі російських спецслужб, навесні 2015 року українські військові нібито «спільно зі своїми підлеглими здійснювали прицільний артилерійський обстріл об’єктів цивільної інфраструктури у місті Горлівці та у селищі Тельманове».
 
На даний час тривають оперативно-розшукові заходи та слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх подробиць подій, за якими було порушено кримінальні справи.
 
Ні для кого не таємниця, що подібні справи офіційна Росія використовує для створення у масмедійному просторі образу України, в якій треба рятувати «волонтерів» і мирне населення.
 
Треба ж чимось РФ виправдовувати свою агресію.