У Черкасах презентували екологічний приміський автобус «Атамаn»

20.04.2017
У Черкасах презентували екологічний приміський автобус «Атамаn»

У такому автобусі приємно їздити.

У Черкасах проходять випробовування нового приміського автобуса «Атамаn». Це перший екологічний автобус на теренах України.
 
Його тест-драйв відбувається на заводі «Черкаський автобус».
 
Це підприємство відоме тим, що минулого року презентувало перший в Україні міський автобус «Атамаn», що відповідає екологічним нормам Євро-5 і правилам ЄЕК ООН, що діють в Україні з 2016 року.
 
А цього року в заводчан дійшли руки і до випуску у світ приміського екологічного автобуса.
 
«Виробництво сучасного приміського автобуса на 30 пасажиромісць розпочинаємо у травні, після завершення випробувань», — повідомили «УМ» в адміністрації ПАТ «Черкаський автобус».
 
На заводі кажуть, що новий автобус побудований на шасі Isuzu з дизельним двигуном, низькою посадкою, він оснащений одинарними зсувними та запасними дверима.
 
Окрім багажних відсіків під стелею, тут — просторий багажний відсік, що буде особливо зручним для подорожуючих на далекі відстані пасажирів.
 
Інші технічні характеристики виробники поки не розголошують, обіцяють оприлюднити їх трохи пізніше.
 

ДО РЕЧІ

У лютому Черкаський автобусний завод відзначив своє 50-річчя.
 
Підприємство було сформоване на базі Черкаського авторемонтного заводу і прославилося випуском вантажівок, малого міського автобуса «Богдан», рентгено-флюорографічного кабінету «Квант», гірничорятувального та «Шкільного» автобусів.
 
Шість років тому, вийшовши з корпорації «Богдан», завод став самостійним підприємством і зареєстрував власну торгову марку «Атaмan».