«Хет-трик» Роналду і суддівські огріхи забезпечили «Реалу» перемогу над «Баварією»

20.04.2017
«Хет-трик» Роналду і суддівські огріхи забезпечили «Реалу» перемогу над «Баварією»

Пробитися «Реалу» до свого сьомого поспіль півфіналу ЛЧ допомогли п’ять голів Кріштіану Роналду. (Фото з сайта УЄФА.)

Після того як у 1/8 фіналу ЛЧ «Барселоні» вдалося відіграти у «ПСЖ» фору в чотири м’ячі й пробитися до наступного раунду, один з уболівальників «Реала» — найбільш принципового опонента каталонців — склав петицію (котру, до слова, згодом підписало більше 200 тисяч осіб) з вимогою до УЄФА переграти матч-відповідь за участі «гранатово-синіх» та парижан.
 
Як свідчив фанат мадридського клубу, в тому поєдинку, котрий завершився з рахунком 6:1 на користь іспанського гранда, головний арбітр матчу — німець Деніз Айтекін — «серйозно нашкодив» «ПСЖ», зокрема, призначивши сумнівний пенальті у ворота французького чемпіона.
 
Поскаржився на Айтекіна й сам «Парі-Сен Жермен», вказавши на сім його «проколів», проте в УЄФА, серйозно розчарувавшись суддівством німця, вирішили в підсумку ніяк не реагувати на критичні запити.
 
Коли прийшла пора повторних чвертьфінальних поєдинків, підстави готувати звернення до УЄФА тепер уже з’явилися у шанувальників «Барселони», у котрих, як відомо, взаємне кохання з уболівальниками мадридського «Реала».
 
Як додатковий подразник — «вершкові» всьоме поспіль зіграють у півфіналі Суперліги, що стане новим рекордом ЛЧ (у «Барси», до слова, подібна серія тривала шість сезонів).
 
Спірна з усіх бокiв робота угорця Віктора Кашшаї та його бригади, за сприяння котрого «королівському» клубу вдалося пройти «Баварію» в боротьбі за Кубок чемпіонів-2016/2017, змусила вкотре скривитися футбольну громадськість.
 
І знову заговорити про життєву необхідність запровадження відеоповторів.
 
«Не думаю, що «Реал» має якийсь вплив на суддів. Арбітри сьогодні просто помилялися. Я ніколи не був прихильником технології відеоповторів, але, повинен зазначити, зараз вона потрібна», — не приховуючи розчарування від роботи суддів, заявив Карло Анчелотті — головний тренер мюнхенського клубу.
 
Провівши в Мадриді кілька сезонів, італійський «коуч» німецького гранда знайшов можливості для того, аби здивувати свій колишній клуб, хоча шанси «Баварії» відігратися після домашньої поразки виглядали мінімальними.
 
Утім основний час матчу на «Сантьяго Бернабеу» завершився, як і тиждень тому в Мюнхені (1:2). Тож довелося командам грати «овертайм».
 
Тільки от сили у суперників були нерівні. На 84-й хвилині поєдинку Кашшаї за друге попередження вилучив iз поля чилійського півзахисника «Баварії» Артуро Відаля.
 
Хоча, як засвідчили телевізійні повтори, підстав в угорського судді виписувати непоступливому гравцеві повторний «гірчичник» не було.
 
Так само завдяки сучасним технологіям багатомільйонній армії телеглядачів удалося побачити помилковість рішення Каш­шаї зарахувати другий (і, як виявилося, переможний) гол у ворота мюнхенців, забитий, як виявилося, з офсайду.
 
Утім, за словами головного тренера «Реалу» Зінедіна Зідана, головною дійовою особою в цьому напруженому поєдинку був не суддя, а зірковий півзахисник «вершкових» Кріштіану Роналду, котрий зробив у матчі, що в підсумку завершився з рахунком 4:2, «хет-трик».
 
Відтак «Реал» іще на крок став ближчим до другої поспіль перемоги в ЛЧ, а португалець — першим, кому вдалося забити 100 м’ячів у головному клубному турнірі Європи.
 
Додамо, що чвертьфінальний бар’єр подолав й інший минулорічний фіналіст Суперліги — «Атлетико».
 
Після мінімальної домашньої перемоги над «Лестером», у гостях підопічні Дієго Сімеоне розписали з чемпіоном Англії мирову. 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Повторні матчі (поєдинки вівторка). «Лестер» (Англія) — «Атлетико» (Іспанія) — 1:1 (Варді, 61 — Сауль, 26; перша гра — 0:1), «Реал» (Іспанія) — «Баварія» (Німеччина) — 4:2 (в дод. час; К. Роналду, 76, 105, 110; Асенсіо, 112 — Левандовський, 53 (пен.); Рамос, 78 (у свої ворота); вилучення: Відаль, 84 («Б»); 2:1).