На Тернопольщині «Правий сектор» зібрався вижити Московський патріархат

19.04.2017
На Тернопольщині «Правий сектор» зібрався вижити Московський патріархат

Білборд на трасі за 17 кілометрів від Почаївської лаври. (Фото з «Фейсбуку».)

Перед Великоднем обабіч тернопільських доріг уже звично з’явилося багато вітальних бiлбордів, якими представники політики, влади та бізнесу наввипередки змагаються за симпатії електорату.
 
Однак цього року серед таких на півночі області відразу були помічені рекламні щити зовсім іншого змісту — своєрідні «вітання» «Правого сектору» представникам Московського патріархату.
 
Як відомо, останній уже тривалий час «окуповує» одну з найбільших християнських святинь України — Свято-Успенську Почаївську лавру, і ситуація, яка склалася навколо неї, справедливо не дає спокою не лише затятим націоналістам, а й усім справжнім патріотам.
 
Вистачає ще на Тернопільщині й парафій «під московським крилом». Відтак представники «Правого сектору» вирішили візуально нагадати, у що виливається такий духовний компроміс.
 
«Такі бiлборди, спрямовані проти Московського патріархату, не є ініціативою власне тернопільських націоналістів, однак вони є дуже актуальними, — прокоментував для «УМ» голова обласного осередку «Правого сектору» Назар Сарабун. — Зараз очікуємо реакції — це теж буде своєрідним лакмусовим папірцем. Відтак заплановані й інші подібні акції, про які не хочу розповідати наперед. Проти ворожої Московської церкви ми будемо боротися всіма можливими засобами».
 
«У боротьбі з церквою окупанта розпочався новий рівень агітації! Це нові активні дії у боротьбі з російською церквою!» — написано у повідомленні на сторінці «Правого сектору» у «Фейсбуцi».