«Терорист» у підгузках: посольство США заборонило в'їзд тримісячному британцю

19.04.2017
Парадоксально, але факт: у представників деяких професій, пов’язаних із безпекою, почуття гумору досить специфічне, якщо не відсутнє взагалі.
 
І будь-яка спроба пожартувати з митниками, правоохоронцями чи іншими службовими особами може дорого коштувати.
 
Наприклад, британській родині спроба ствердно відповісти на питання візової анкети у посольстві США «Чи плануєте ви займатися, або коли-небудь займалися терористичною діяльністю, шпигунством, диверсіями, або геноцидом?» обійшлася загалом у три тисячі фунтів стерлінгів.
 
І дарма, що відповідь «так» на це запитання виявилася в анкеті тримісячного малюка — його негайно було викликано на співбесіду в Лондон у посольство США для пояснень.
 
З’ясувалося, що тримісячний Харві Кеньон-Кейрінс із графства Чешир разом iз членами родини мав вирушити на відпочинок в Орландо, штат Флорида.
 
Однак його дідусь Пол Кеньон заповнював анкету на внука, і побачивши дивне запитання, чи то помилково, чи жартома, поставив галочку не в тому квадратику.
 
Цього виявилося достатньо для того, щоб малюку відмовили у в’їзді до США і терміново викликали в посольство.
 
Дорога туди і назад зайняла близько 10 годин, тож на літак вони спізнилися, а тому родині довелося здати квитки і придбати нові, що й спричинило фінансові втрати.
 
Інформацією про інцидент 62-річний Пол Кеньон поділився з журналістами видання The Guardian.
 
«Харві очевидно не займався геноцидом чи шпигунством, але він саботував свого часу чимало підгузків, хоча я не сказав їм, що це було в самому посольстві. Здається, у них немає почуття гумору», — констатував дідусь.
 
Він же зізнався, що під час візиту до посольства хотів одягнути онука в помаранчевий комбінезон (у США в помаранчеве одягають особливо небезпечних злочинців), але потім передумав.
 
Як то кажуть, від гріха подалі.