Ляшко закликав купувати вугілля в Україні

14.04.2017
Ляшко закликав купувати вугілля в Україні

Олег Ляшко на шахті №10 «Нововолинська».

Лідер Радикальної партії переконаний: потрібно давати роботу українцям, закуповуючи вітчизняні товари, а не фінансувати зарубіжні економіки. Так політик відреагував на заяву голови уряду, який запропонував купувати вугілля за кордоном.
 
«Днями Прем’єр Гройсман заявив, що він — прихильник закупівлі вугілля у США, Австралії та інших країнах. А я переконаний на 1000%, що вугілля треба закуповувати українське, розвивати вітчизняну вугільну галузь і створювати робочі місця для українських шахтарів. Купуючи за бюджетні кошти імпортне вугілля чи будь-який інший товар, ми фінансуємо зарубіжні економіки, знекровлюючи власну; оплачуємо створення робочих місць за кордоном замість того, щоб давати роботу українцям. Досить побиратися!» — закликав Ляшко.
 
Водночас політик закликав підтримувати українських металургів, будівників, селян, ракетобудівників, розвивати український бізнес. На його переконання, тільки таким чином можна досягти економічного процвітання. 
 
«Змінимо грошово-кредитну політику — дамо роботу українцям, піднімемо економіку. Тоді будуть гроші на зарплати, на пенсії та інші соціальні по­треби. А якщо виводити валюту за кордон, ми ніколи не будемо потужною країною», — наголосив Ляшко.
 
Також головний радикал звернувся до уряду з вимогою проводити тендери таким чином, щоб вигравали вітчизняні виробники техніки, наприклад, заводи ім. Антонова, «КрАЗ», Львівський машинобудівний завод тощо. Він переконаний: підтримуючи національного виробника, ніякі іноземні кредити Україні не будуть потрібні.