Метро Києва посилено охоронятимуть до завершення «Євробачення-2017»

07.04.2017
Останні світові події, пов’язані з тероризмом, вимагають посилення заходів безпеки, особливо у країні, де на Донбасі не припиняється практично трирічна війна.
 
Тому у столичному метро перейшли на посилення заходів безпеки.
 
Охоронятимуть станції метрополітену нацгвардійці і додаткові наряди правоохоронців, кінологів та вибухотехніків, повідомили в Національній гвардії України.
 
Ці заходи безпеки триватимуть до 15 травня — дати завершення пісенного конкурсу «Євробачення-2017».
 
Нині на 52 київських станціях постійно слідкують за правопорядком близько сот­ні поліцейських. У святкові дні та напередодні важливих заходів охорону метро посилюють.
 
За словами заступника командира військової частини з громадської безпеки полковника Олександра Гриценка, особовий склад буде задіяний на усіх станціях Київського метрополітену.
 
Основне завдання — надання допомоги працівникам Національної поліції; у випадку крайнощів, які у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, — евакуюватимуть людей і забезпечать їм домедичну допомогу.
 
Правоохоронці повідомляють, що з початку року столична поліція вилучила у пасажирів метрополітену чимало озброєння: 81 детонатор, 54 тротилові шашки, 645 набоїв, 7 гранат, пістолет, порох, димові шашки та холодну зброю.
 
«Однієї тротилової шашки вистачить, щоб підірвати автомобіль; 10 таких предметів, начинених додатковими елементами для посилення негативних наслідків, узагалі можуть призвести до страшної трагедії. А наслідки вибуху однієї гранати ми бачили під Верховною Радою України 31 серпня 2015 року», — каже начальник Головного управління поліції в Києві Андрій Крищенко. 
 
Нацполіція просить у разі виявлення підозрілих предметів не чіпати їх, а негайно повідомити найближчому співробітникові поліції або зателефонувати на спецлінію «102».
 
Прес-служба Київського метрополітену закликає не залишати сумки у вагонах:
 
«За останні роки Київський метрополітен отримав більше 150 анонімних дзвінків про замінування. Постійно проводяться огляди станцій, працюють кінологи і правоохоронці. Ми закликаємо пасажирів не залишати речі у вагонах і повідомляти про будь-які знахідки і в жодному разі не оглядати їх самостійно».