Вчені назвали деякі рецепти з нової кулінарної книги Гвінет Пелтроу шкідливими для здоров’я

04.04.2017
Вчені назвали деякі рецепти з нової кулінарної книги Гвінет Пелтроу шкідливими для здоров’я

Гвінет Пелтроу.

Зірка фільму «Закоханий Шекспір» Гвінет Пелтроу серед інших голлівудських колег завжди вирізнялася прекрасними формами і не забувала підкреслювати, що все це — завдяки здоровому способу життя та правильно підібраному раціону.
 
Тож нова книга кулінарних рецептів оскароносної актриси It’s All Good («Сама користь: прекрасні і прості рецепти, які дозволяють вам гарно виглядати і чудово почуватися») одразу привернула увагу численних шанувальників Пелтроу.
 
На жаль, не лише їх. Вчені з університету Північної Кароліни, які детально вивчили цей збірник рецептів, серед інших 29 кулінарних книг, прийшли до невтішних висновків, що деякі з рекомендованих страв можуть призвести до харчових отруєнь та інших проблем зі шлунком.
 
Наприклад, експерти вказують на недотримання оптимальної температури для шашлику з індички, курячих котлет та інших страв (хоча представники актриси одразу ж стали на її захист, зазначивши, що невисока температура компенсується часом, який іде на приготування страв).
 
Взяли під сумнів дієтологи і пораду Гвінет очистити організм, протягом тижня харчуючись винятково козячим молоком, яке набагато жирніше за коров’яче.
 
Цікаво, що це вже не перша книга кулінарних рецептів Гвінет Пелтроу.
 
Перша — «Дочка свого батька» — побачила світ десять років тому за наполяганням відомого ресторатора Маріо Баталі, з яким актриса разом працювала над документальним серіалом «Іспанія... Знову в дорозі». І тоді всі її сприйняли на ура.
 
Тепер же шанувальники актриси ламають голову: чи то смаки їхньої улюблениці за цей час стали надто екстравагантними, чи просто вона доручила написати книгу комусь іншому. А той інший усе наплутав.