Біля міськради Тернополя невідомі повісили опудало чиновника з головою свині

29.03.2017
Біля міськради Тернополя невідомі повісили опудало чиновника з головою свині

На фото — той самий «повішальник». (Фото з мережі «Фейсбук».)

Вражаючу картину побачили вранці тернополяни в самому центрі свого міста, неподалік приміщення Тернопільської міськради.
 
Здалеку здавалося, що на дереві біля пам’ятника Івану Франку висить труп людини, однак при наближенні вже можна було роздивитися, що це лише опудало в діловому чоловічому костюмі й зi свинячими головою та ратицями.
 
Спереду до нього було причеплено плакат із написом «Тернопільські свині голосують за Генплан», який відразу робив ситуацію зрозумілою всім тим, хто впродовж останніх місяців спостерігав за подіями навколо цього самого Генплану і вболівав за результат.
 
Уже тривалий час активна громадськість разом із частиною депутатів міськради (включно з головою постійної комісії з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, журналістом Андрієм Шкулою) наполегливо боролися проти змін у Генеральному плані Тернополя, внесення яких узаконює забудову зелених i паркових зон.
 
Відтак на сесії наприкінці лютого прийняти відповідне рішення не вдалося.
 
Але минулої п’ятниці, завдяки голосам 26 депутатів iз різних фракцій, його таки «протягнули».
 
Відразу після цього тернополяни в соцмережах почали поширювати список депутатів, які проголосували «за», називаючи їх зрадниками і запроданцями.
 
Поява свині-повішальника в центрі Тернополя явно стала продовженням цієї хвилі протесту. Хто саме придумав і здійснив такий «жорстокий» варіант — наразі невідомо. 
 
Як повідомив «УМ» керівник відділу комунікації Національної поліції у Тернопільській області Сергій Крета, станом на обідню пору вчорашнього дня поліція ніяк не відреагувала на такого «повішальника», адже жодних заяв чи скарг із цього приводу не отримувала, а оперативно інкримінувати щось у такому випадку складно.