Транснаціональний інтерес: український АПК приваблює американських інвесторів

29.03.2017
Минулого тижня у Вашингтоні проходила вісімнадцята Конференція Світового банку з питань земельних відносин та бідності.
 
Тема цьогорічного міжнародного форуму — «Відповідальне управління землями: на шляху до створення фактично обґрунтованого підходу».
 
Українську делегацію на конференції очолив перший заступник міністра агрополітики Максим Мартинюк. Метою таких щорічних міжнародних зустрічей, організованих СБ, є сприяння діалогу та поширенню позитивного практичного досвіду на прикладі успішних реформ із новими підходами та перетвореннями у земельному секторі, реалізованих у різних країнах світу.
 
Під час візиту до Вашингтона українська делегація зустрічалася із представниками американського бізнесу.
 
У перемовинах, організованих Американсько-українською бізнес-асоціацією в офісі транснаціональної корпорації Cargill, взяли участь представники компанії-виробника сільгосптехніки AGCO Corporation, постачальника агрообладнання Apeexport, світового лідера з розробки продуктів та послуг, що підвищують здоров’я і продуктивність тварин Elanco, інвестиційних фондів, а також представники Міністерства торгівлі США, представництва ЄБРР — Північна Америка, USAID, посольства України в США, Євразійського центру Атлантичної ради (The Atlantic Council).
 
За словами Максима Мартинюка, український агропромисловий комплекс демонструє стабільну тенденцію до зростання як економічних, так і фізичних показників, тому став перспективним напрямком для інвестицій американського бізнесу.
 
«Українські сільгосптоваровиробники сьогодні є одними з найбільших у світі споживачів ресурсів та техніки і зацікавлені в залученні прогресивних агротехнологій, які дозволять ще більше підвищити ефективність сільського господарства, — стверджує Мартинюк.
 
— Лідируючі позиції України на глобальному ринку продовольства, а також високий ROI(Return on Investment — фінансовий коефіцієнт, який ілюструє рівень прибутковості або збитковості бізнесу, враховуючи суму вкладених у цей бізнес інвестицій. — Ред.) в українському АПК роблять привабливою реалізацію наймасштабніших інвестпроектів».
 
Нинішня влада України налаштована на максимальне сприяння залученню іноземних інвестицій у галузь та готова надавати всебічну допомогу представникам бізнесу.
 
Пожвавлення американських інвесторів є тому підтвердженням: за повідомленням прес-служби Мінагрополітики, протягом 2016 року в Україну вже надійшло 85,2 мільйона доларів прямих інвестицій зі США у вигляді акціонерного капіталу.