Кремль в істериці через ухиляння Трампа від зустрічі з Путіним — російський опозиційний політик

15.03.2017
Ігнорування Володимира Путіна з боку Білого дому доводить кремлівську владу до істерики. Про це заявляє опозиційний російський політик Костянтин Боровий (партія «Західний вибір»).
 
«Ця істерика триває безперервно вже півтора місяця. Кремль хоче хоч яких-небудь переговорів. Задіяні всі можливі канали, навіть ті, які раніше вважалися неприйнятними й опозиційними. Пєсков, Лавров, «незалежні» політологи... «Путін готовий до переговорів, у Кремля є пропозиції, Путін готовий до зустрічі з Трампом, ну обговоріть хоч що-небудь із нами», — саркастично зауважує Боровий у своєму блозі на «Ехо Москви».
 
За його словами, ресурси Кремля тануть із катастрофічною швидкістю. Підтримувати навіть видимість стабільності на кримському, східно-українському, сирійському, військово-провокаційному і внутрішньому «фронтах» уже немає ніякої можливості. 
 
«Проблема Криму — не обговорюється» — давно забута фраза, — пише Боровий. — «Необережна» заява Трампа, що пора йти зі сходу України й звільняти Крим, не викликала взагалі ніякої реакції Кремля. Точніше, викликала заяву про готовність до переговорів.
 
«Ну, будь ласка, Христа ради, хоч про РСМД-договір, хоч про Крим, хоч про кібератаки, хоч про шпигунів...».
 
На думку опозиціонера, Кремль готовий обговорювати «навіть найсвятіше» — вибори.
 
«Можна знову висунути якогось ведмедика Тедді. Вибори «понарошку» з кандидатом Михал Івановичем Понарошку — готові обговорювати. Хоть тушкою, хоч опудалом — не погуби, государю. Мовчить басурманин. А тут і нафта, гадина, до вказівок не прислухається», — резюмує Боровий. 
 
Нагадаємо, раніше прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявляв, що лідери Росії та США зустрінуться під час проведення саміту «Великої двадцятки» (7-8 липня). Однак спікер президентської адміністрації Дональда Трампа Шон Спайсер заперечив це. 
 
У Кремлі розраховували зов­сім на іншого Трампа. Й до такого «ігнору» з боку президента США в Москві були геть не готові. Втім ця ситуація має своє пояснення.
 
«Завдяки останній виборчій кампанії в США Вова Путін в Америці та й взагалі в західному світі перетворився не просто в ізгоя — «в исчадие ада», — заявив раніше в ефірі одного з українських телеканалів однокурсник Путіна, колишній розвідник КДБ СРСР Юрій Швець. — Це, як у серії про Джеймса Бонда — Містер Універсальне Зло. Нині сама постановка питання — домовлятися про щось з Путіним — просто недоречна», — пояснив він.
 
Тож на сьогодні неможлива ніяка угода, зокрема й щодо України, між Трампом і Путіним. А тому й на таку бажану з боку Кремля зустріч Трамп не поспішає...