Поїсти і поспати — у кіно

14.03.2017
Якщо ви і досі вважаєте, що, народивши дитину, муситимете постійно сидіти вдома і відмовлятися від дозвілля, яким жили раніше, — ви помиляєтесь. І проект «Тихі сеанси для мам» є підтвердженням цьому. Тепер ви легко можете брати свого малюка і разом із ним прямувати до кінотеатру, де насолоджуватиметесь улюбленими фільмами. Ініціатор проекту Ольга Мирцало на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» зазначила: «Цим проектом ми хочемо довести, що малюки — не завада професійному та соціальному життю мам». Також вона додала, що кінотеатр «Жовтень» уже надав згоду на проведення таких заходів, і перший фільм матусі зможуть переглянути вже 15 березня, о 10:00. Попередньо кіносеанси будуть проводитися на регулярній основі один раз на тиждень.
Зважаючи на те, що ініціатива була розроблена активістами, то кінотеатр погодився на те, що саме мами зможуть обирати фільм, який вони хочуть переглянути. Проте обирати доведеться лише з тих фільмів, що йдуть у кінотеатрі на даний момент. До того ж, про обрану стрічку керівництво «Жовтня» проситиме повідомляти за два тижні до перегляду. «Оскільки ініціатива була запропонована від імені групи, ми разом з вами можемо вибрати (доросле) кіно для перегляду!» — зазначила активістка Ольга Мирцало. До речі, кінотеатру від ініціативної групи подарують два пеленатори, а «Жовтень», у свою чергу, надасть «мікрохвилiвки» для підігріву їжі малюкам. Також організатори планують зібрати іграшки для дозвілля старших діток. У «Фейсбук»-спільноті «Київ дружній для батьків і малюків», де мами обговорюють деталі проекту, можна дізнатися про саму ініціативу, дні, сеанси, фільми, а також знайти вiдповiдi на iншi питання, які у вас виникають. 
Для того, щоб дітки і мами себе комфортно почували, кіно показуватимуть у великому залі на 400 місць, зі світлом, тихим звуком та зручностями для мам і дітей. «У залі не буде темно, буде приглушене світло, буде тихіший, ніж звичайно, звук. Більше того, перед сценою ми плануємо влаштувати дитячу зону — постелити великий килим, встановити манежі для маленьких, щоб там були іграшки», — зазначила директорка кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе. 
За її словами, залишаються ще певні невирішені питання, але вони  не суттєві, тому швидко матимуть своє рішення. «Нині ми переймаємося тим, щоб усе влаштувати, щоб купити необхідні речі, щоб облаштувати місце для зберігання цих речей. Думаємо, чи мають це бути сеанси без чоловіків, бо мами хочуть там годувати груддю, то, щоб вони не почувалися незручно. Чи це мають бути сеанси для обох батьків?» — прокоментувала Горделадзе.  Згодом про «тихі сеанси» повідомлятимуть на сайті «Жовтня» та новому сайті «Жовтень-friends», який запустять незабаром. Ціна квитків становитиме приблизно 50-60 гривень.
Нагадаємо, що з 21 грудня кожної другої середи місяця «тихе кіно» — для батьків iз малюками до  року — показують у кінотеатрі «Планета кіно», що  на проспекті Бандери.