Обід приїхав

14.03.2017
Обід приїхав

Робот-кур’єр поспішає до замовника. (Фото з сайта 24tv.ua.)

Пішоходам столиці США віднедавна варто бути особливо обережними і дивитися не в екрани своїх смартфонів, а під ноги. Адже на тротуарах Вашингтона з’явилися невеликі шестиколісні машини. Американський сервіс доставки Postmates закупив цілу армію роботів естонської компанії Starship. Вони привозять клієнтам їжу з ресторанів.
Робот оснащений дев’ятьма камерами. Завдяки цим «очам» він орієнтується в місті й розпізнає перешкоди, дорожні знаки та світлофори. Товар кла­дуть у спеціальне відділення всере­дині робота-кур’єра. Після цього машина прямує до замов­ника. Коли робот уже біля дверей його будинку, приходить повідомлення про доставку. Аби отримати свій товар, клієнт має ввести спеціальний код, пояснює специфіку роботи сервісу віце-президент Postmates Рассел Кук.
Розробники запевняють, що такі роботи в майбутньому можуть суттєво розвантажити рух на міських дорогах. А ще вони безпечніші у використанні, ніж безпілотники, що їх активно тестують для виконання кур’єрських послуг інші компанії. Наразі новітню систему доставки запровадили лише у Вашингтоні та Редвуд-сіті в Каліфорнії. Аналогічні випробування також проводять у Європі, повідомляє канал «24».