Приборкав звіра: Ляшко покатався на «Спартані»

02.03.2017
Приборкав звіра: Ляшко покатався на «Спартані»

Олег Ляшко за кермом «КрАЗу».

За більш ніж пів­столітню історію «АвтоКрАЗ» зібрав понад 800 тисяч одиниць техніки та ввійшов у десятку світових лідерів iз виробництва вантажівок.
 
Одну з них — модель «Спартан» — приборкав і головний радикал країни.
 
«Уперше сів за кермо такої потужної машини. Відчуття — неймовірні. Це дійсно те, чим Україна може пишатися. Можливо, в КрАЗі немає під задницею геморойної подушки, щоб там нічого не заіржавіло, але в КрАЗі є інше: КрАЗ — це звір. Наш, український, звір. Простий, надійний, потужний і добрий. Такий, як українці», — поділився відчуттями нардеп.
 
Проте, як поскаржилися співробітники заводу народному депутату, підприємство простоює. Головна проблема, як і в більшості українських підприємств, — відсутність держзамовлень, непрозорі тендери.
 
Завод, де працює близько 3,5 тисячi людей, недозавантажений.
 
На ньому могли б випускати більше не лише комунальної, а й військової техніки, яку так чекають на фронті.
 
«Якщо наші КрАЗи замовляють ООН та більше 70 країн світу, то чому наша держава не замовляє? Чому ми маємо купувати техніку в інших країнах, коли наші підприємства простоюють? КрАЗ має стати нашою візиткою — як в Америці «Боїнг», так в Україні — КрАЗ. Тому нам потрібно робити все, щоб наші заводи розвивалися», — наголосив політик.
 
Лідер Радикальної партії пообіцяв всіляко сприяти розвитку вітчизняної машинобудівної галузі.
 
«Ми переконали уряд, щоб цього року державне замовлення було не 300, а 1000 машин. Зроблю все, щоб такі круті заводи працювали на повну потужність, щоб у людей була робота і гідна зарплата», — підкреслив Ляшко.