На Донбасі з'явились підрозділи засекречених спецпризначенців російського ГРУ

23.02.2017
На Донбасі з'явились підрозділи засекречених спецпризначенців російського ГРУ

Російські спецпризначенці ГРУ приховують обличчя і не мають відзнак.

Окупанти вкотре намагалися зламати українську оборону в районі Авдіївки, втім знову «спіймали облизня» і добряче отримали по зубах від бійців 72-ї бригади ЗСУ, яку ворог називає «чорною».
 
Активізацію ворога на цій ділянці фронту констатують у штабі АТО і додають, що найзапекліші бої відбулися на околицях Авдіївки, зокрема в Кам’янці.  
 
«Ворог активізувався на цій ділянці фронту після обіду у вівторок і з перервами проводив активні обстріли тамтешніх позицій до пізнього вечора. На цих рубежах за добу бандформування випустили понад 150 мінометних мін, більше 65 разів відкривали вогонь iз танків та широко застосовували легке озброєння, включно зі снайперською зброєю. Попри намагання противника зламати українську оборону, наші захисники надійно закріпилися на своїх позиціях i відкривають вогонь у відповідь на найдошкульнішi ворожі провокації», — зазначив речник Міноборони Олександр Мотузяник.
 
На інших ділянках фронту поблизу окупованого Донецька — на Світлодарській дузі, у Зайцевому і в районі Донецького летовища — бойовики, в основному, відкривали вогонь iз великокаліберних кулеметів i гранатометів різних систем, а також періодично використовували міномети.
 
Кожен з обстрілів тривав не більше 30 хвилин. 
 
За минулу добу жоден захисник України не загинув, але саме під час обстрілу Донецького аеропорту було поранено одного воїна. 
 
На маріупольському напрямку ворог гатив iз мінометів по позиціяз ЗСУ в районі  Водяного та Широкиного.
 
Тоді як на луганському напрямку основні бойові дії і мінометні обстріли відбулися в Попаснянському районі.
 
За даними керівника групи «Інформаційний спротив» депутата Дмитра Тимчука, одразу на кількох ділянках лінії фронту на донецькому напрямку помічено появу розвідпідрозділів (до 20-25 осіб) спецпризначенців російського ГРУ.
 
Ці підрозділи «розбивають» на групи по 5-6 чоловік задля диверсій. 
 
«Чудово екіпіровані, дисципліновані, на передовій «працюють» наїздами, всі переміщення — в обстановці максимально можливої утаємниченості (приховують обличчя, жодних відзнак, один одного називають винятково позивними, а то й номерами», — стверджує Тимчук.
 
За його даними, в район виконання завдань на передовій російські розвідники  прибувають власним автотранспортом, iз «місцевим» командуванням і бойовиками спілкуються тiльки за службової необхідності, проявляють винятковий інтерес до способів інфільтрації в найближчі тактичні тили українських військ (дуже ретельно й потайки вивчають передній край на цілій низці дільниць), використовують для ведення розвідки найширший арсенал технічних засобів.
 
За низкою ознак і розвідданих, ці «відряджені» на Донбас окупанти готують «гучні» диверсії й навіть планують «полювання» на окремих військових начальників сил АТО.