Свято бомбардирів: у першому раунді «плей-оф» Лізі чемпіонів відмовилися від закритого футболу

23.02.2017
Свято бомбардирів: у першому раунді «плей-оф» Лізі чемпіонів відмовилися від закритого футболу

У першому матчі 1/8 фіналу ЛЧ «Манчестер Сіті» та «Монако» влаштували голеву феєрію. (Фото з сайта УЄФА.)

Другий тиждень поспіль, відтоді як у Лізі чемпіонів почали грати матчі «плей-оф», її учасники не припиняють дивувати вболівальників неймовірно високою результативністю.
 
У перших чотирьох поєдинках 1/8 фіналу Суперліги, що пройшли в позаминулий «мід-уїк», було забито 15 голів. Продовження ж голевого бенкету вийшло ще більш вражаючим.
 
У двох поєдинках вівторка футболісти «намолотили» 14 м’ячів. Могло бути й більше, але колумбійський форвард «Монако» Радомель Фалькао не зміг реалізувати пенальті в гостьовому матчі проти «Манчестер Сіті».
 
Відбулося б інакше, тоді протистояння на «Етіхад Стейдіум» стало б повторенням рекорду результативності «плей-оф» ЛЧ, що належить поєдинку «Ліон» — «Вердер», який у 2005 році завершився з рахунком 7:2 на користь французького клубу.
 
А так голепад, влаш­тований віце-чемпіонами Англії та Франції, опинився в одному ряду з іще чотирма матчами, зіграними на етапі вибування, де суперники вісім разів відзначалися у воротах один одного.
 
Попри те, що до Манчестера «Монако» прибув у статусі «сіяного», реалізувати на ділі преференції не вдалося.
 
Звісно, перед грою-відповіддю, що відбудеться 15 березня, фора в два м’ячі не виглядає чимось нездоланним, утім той факт, що від підопічних Хосепа Гвардіоли «монегаски» пропустили п’ять голів, має неабияк насторожити їхнього наставника Леонарду Жардіма.
 
Однак португальський тренер «Монако» намагається не драматизувати ситуацію:
 
«Ми здійснили незначні помилки в обороні, а вирішальним моментом у матчі став нереалізований пенальті, коли ми втратили нагоду повести в рахунку 3:1».
 
Ну а град тих незначних помилок, які призвели до п’яти «пробоїн» у корпусі «Монако», Жардім пояснив віком своїх вихованців.
 
Так, автору третього голу у ворота «МС» Кіліану Мбаппе лише 18 років; сам же поєдинок став для нього дебютним у ЛЧ.
 
Зреш­тою, якими б не були враження наставників від першого протистояння, і Гвардіола, й Жардім переконані — у їхній дуелі все вирішить матч-відповідь.
 
Водночас у протистоянні «Атлетико» та «Байєра», перша частина якого завершилася впевненою гостьовою перемогою іспанського колективу з рахунком 4:2, повторна гра, по суті, виглядатиме простою формальністю.
 
Загалом, команда Дієго Сімеоне приємно здивувала футбольну громадськість своїми бомбардирськими здібностями, адже її головною фішкою вважалася вміла гра від оборони.
 
Проте, як відзначають німецькі ЗМІ, «фармацевти» занадто легковажно поставилися до візиту мадридського клубу на «Бай-Арену», дозволивши собі зіграти з досвідченим опонентом у відкритий футбол. За що, власне, й поплатилися.
 
У матчах групового раунду хлопці Сімеоне й справді в атаці працювали вельми скромно, забивши в шести матчах сім м’ячів.
 
Утім своєму першому супернику по «плей-оф» «матрацники» запропонували дещо інший ігровий сценарій.
 
Що дозволило їм стати першими, кому в гостях удалося виграти свій стартовий матч 1/8 фіналу. 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перші матчі. «Манчестер Сіті» (Англія) — «Монако» (Франція) — 5:3 (Стерлінг, 26; Агуеро, 58, 71; Стоунз, 77; Сане, 82 — Фалькао, 32, 61; Мбаппе, 40), «Байєр» (Німеччина) — «Атлетико» (Іспанія) — 2:4 (Бельарабі, 48; Савич, 68 (у свої ворота) — Сауль, 17; Грізманн, 25; Гамейро, 59 (пен.); Торрес, 86).