Погано почав, погано закінчиш: львів’яни повстали проти сервісу «Яндекс.Таксі»

22.02.2017
У Львові почав працювати сервіс «Яндекс.Таксі». Зараз до служби підключено 350 машин із 15 львівських таксопарків.
 
Це сподобалося не усім львів’янам.
 
Користувачі соцмереж розгнівані приходом російського сервісу в українське місто:
 
«Тут би з нашими «шашечками» розібратись, якість мінімальна, а от ціна — як за лімузин. Для повного «щастя» ще б закупитись у російському «АТБ» і під пісні Ані Лорак їхати на «Яндекс. Таксі», — обурюється львів’янин Олег.
 
Тим часом депутат Львів­ської міськради Петро Адамик зареєстрував звернення до міського голови Львова з приводу появи в місті дражливого для багатьох сервісу. Він вважає , що це неприпустимо.
 
«Розповсюдження російського бізнесу на терени України, зокрема і Львова, є неприпустимим у час, коли наша країна потерпає від агресії Росії і веде жорстоку щоденну боротьбу на сході з російськими найманцями.
 
Зваблюючи львів’ян низькими цінами, згаданий сервіс фактично стимулює їх ставати спонсорами армії країни-агресора. Апріорі неринково низькі ціни на послуги цього сервісу вказують на агресивний стиль конкуренції, властивий російському бізнесу загалом. Фактично відбувається така ж повзуча агресія, як і на сході, лише економічними методами», — йдеться у зверненні Адамика.
 
Андрій Садовий на своїй Facebook-сторінці відповів:
 
«Депутат від БПП Петро Адамик звернувся до мене, аби я публічно висловив свою позицію і зробив так, щоб цей російський оператор не працював у Львові. Відповідаю: дозволи для операторів таксі видають у Фіскальній службі і в Укртрансбезпеці. Я скерував їм листа, аби дали повну інформацію щодо наданих дозволів. Оператор не буде працювати, якщо його послугами не будуть користуватись. Вибирайте неросійські товари і послуги. «Яндекс.таксі» почали у Львові погано. Встановили десятки незаконних рекламних носіїв. Сьогодні більшість iз них вже демонтували».
 
Окрім усього іншого, таксі — болюча тема для жителів Львова. Вони неодноразово скаржилися на його якість.
 
Викликати машину у святкові дні або неможливо, або удвічі, втричі дорожче. На виклик може приїхати «корито» з водієм, який палить у салоні.
 
Деякі водії — прихильники шансону та російської попси, а інші питають дорогу у пасажира, бо міста не знають. Тарифи зашкалюють, окремі служби «деруть» iз львів’ян та гостей міста навіть більше, ніж столичні.