Ступінь визнання і вдячності: Ющенко став почесним професором Черкаського університету

22.02.2017
Ступінь визнання і вдячності: Ющенко став почесним професором Черкаського університету

Віктор Ющенко — провідник українства. (Фото автора.)

Третьому Президенту України Віктору Ющенку присвоєно звання почесного професора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.  
 
Таке рішення, шляхом таємного голосування, ухвалила днями вчена рада цього університету.
 
Як повідомили «Україні молодій» у прес-службі університету, з ініціативою про присвоєння такого звання виступили члени вченої ради навчально-наукового інституту історії і філософії.
 
У витягу з протоколу йдеться про те, що Президент України (2005—2010) Віктор Ющенко є державним діячем, патріотом України, багато зробив для популяризації української історії і культури та в цілому українства у світі.
 
І нині, як голова наглядової ради університету, Віктор Ющенко  сприяє розвитку університету, бере участь у науково-практичних конференціях, допомагає в організації навчальної практики та виданні наукових праць.
 
«Саме за сприяння Віктора Ющенка відновлювалися історико-культурні пам’ятки області та створювалася інфраструктура в населених пунктах, де вони розміщені. Його заслуги перед Черкащиною, перед історичною наукою неоціненні», — наголошує професор університету Анатолій Чабан.
 
Диплом почесного професора i мантiю буде вручено в Черкаському унiверситетi Вiктору Ющенку саме сьогоднi, напередоднi дня його народження.