Коли бракує коштів на життя

14.02.2017
Коли бракує коштів  на життя

Лідер Радикальної партії відгукнувся на прохання лікарів про допомогу — через затримки державного фінансування київський Інститут хірургії і трансплантології ім. О. Шалімова залишився без найнеобхіднішого. Олег Ляшко повідомив про це на своїй сторінці у Facebook.
«У перерві між сесійними засіданнями навідався до Інституту ім. О. Шалімова. Привіз 16 км марлі, вату, переливні системи, медикаменти — найнеобхідніше для порятунку життів. Хворі не мають помирати через пробуксовку держфінансування», — написав нардеп.
Політик наголосив, що ситуація у галузі охорони здоров’я вкрай незадовільна.
«Хоча насправді ситуація у сфері охорони здоров’я — жах. Якщо такі провідні заклади, як інститути Шалімова, Амосова, не мають коштів на медикаменти, на оплату «комуналки», на харчування хворих, — що казати про звичайні лікарні в регіонах? Переконаний, має бути радикально змінений підхід до державної політики у галузі охорони здоров’я. Ми маємо зробити все, щоб люди не помирали через хвороби, які можна вилікувати. Бо життя — найбільша цінність», — зазначив Ляшко.
Попри неприємну ситуацію у лікарні лідера РПЛ зустрічали тепло, адже, крім необхідного, він привіз іще й приємні сюрпризи для жінок. 
«А ще створив свято для жіночої половини персоналу та пацієнтів медзакладу — подарував квіти. Пообіцяв, що не дозволю забрати у наших чарівних жінок їхній день — 8 Березня. Хоча переконаний, чоловіки повинні дарувати свято своїм дівчатам не лише раз на рік», — зауважив політик у своєму дописі.