Сторінки проростуть

10.02.2017
Сторінки проростуть

Такий примірник представили на презентації. (Фото з «Фейсбуку».)

Міжнародний соціальний проект планує залучити понад 300 тисяч українських дітей, які писатимуть свої історії добра і малюватимуть ілюстрації. Керівник проекту — Почесний консул Угорщини в Івано-Франківську Василь Вишиванюк — благословив початок роботи. Координатор проекту, народна артистка України Катерина Бужинська, впевнена — добро переможе. «Ми з радістю підтримуємо цю добру благодійну справу, — сказав Юрій Кравченко, голова Державного самоуправління українців Угорщини. — Ми й раніше охоче приймали на оздоровлення дітей воїнів АТО».
Спеціально створена комісія вибере 50 цікавих розповідей і малюнків, які увійдуть до книги, яку створять з особливого паперу, виготовленого вручну з клаптиків тканин і рослинних зерен.
Деякі сторінки будуть такими, що їх можна полити водою і вони будуть проростати. Триста тисяч дітей, які робитимуть ілюстрації, отримають нагороди. Вони поїдуть до Угорщини на відпочинок», — розповів співорганізатор проекту «Книга добра», керівник Центру української культури в Таллінні Анатолій Люлюк.
Проект стартував за підтримки кардинала Любомира Гузара і Міністерства закордонних справ. Його представлять як в українських школах, так і у посольствах України в різних країнах. Присутній на події Надзвичайний і Почесний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень зазначив: «Ми є добрими сусідами з Україною і завжди готові підтримати всі добрі справи».
Організатори планують створити сотню ексклюзивних примірників диво-книги. «Ми домовились, що зможемо передати цю книгу до найбільших бібліотек світу. Вона буде у відкритому доступі в Лондоні, Ватиканській бібліотеці, Вашингтоні», — уточнив міністр закордонних справ Павло Клімкін.