Інтерактивна пам’ять

27.01.2017
Інтерактивна пам’ять

Незвичайний екскурсовод незвичайного музею Ігор Войцехівський. (Фото з «Фейсбука».)

У центрі Тернополя, у приміщенні Українського дому «Перемога», почав діяти перший у західній Україні інтерактивний Музей бойових побратимів. За підтримки Тернопільської міськради його створили активісти громадської організації «Об’єднання бойових побратимів» та реабілітаційного центру «Галич». По суті, це музей так званої АТО, яка насправді є війною з російськими окупантами, і його перша експозиція (надалі планується розширення і кількісне, і тематичне) присвячена українським добровольчим батальйонам. 
Серед більш як двохсот експонатів — особисті речі бійців, елементи озброєння та обмундирування, бойові трофеї, фотографії, обереги, малюнки дітей, якi надсилали на передову для моральної підтримки воїнів, тощо. А в центрі — плазмовий екран, на якому постійно транслюватимуться кадри військових буднів з особистих відеоархівів захисників України.
Екскурсоводом у незвичайному музеї також буде учасник АТО, активіст ГО «Об’єднання бойових побратимів» Ігор Войцехівський. Як зазначив він у своєму виступі під час церемонії відкриття, головна мета створення закладу— це патріотичне виховання молоді. Тож у майбутній діяльності передбачені не лише традиційні екскурсії, а й безпосереднє спілкування колишніх та теперішніх воїнів зi школярами і студентами, а також майстер-класи з військових дисциплін.