Ловися і розмножуйся

24.01.2017
Ловися і розмножуйся

Почати займатися ставковим господарством тепер можна в будь-яку пору року. Звісно, після отримання дозволу. (Фото з сайта ridneselo.com.)

Кабмін вніс зміни до Постанови від 30 жовтня 2013 року №801 «Про затвердження Порядку видачі дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) або відмови в його видачі, переоформлення, видачі дубліката та анулювання зазначеного дозволу». Ці зміни скасовують обмеження щодо видачі дозволів лише впродовж 30 днів iз моменту затвер­дження відповідного наказу при розподілі лімітів один раз на рік. Відтепер користувачі зможуть протягом усього року подавати документи на отримання дозволу та впродовж п’яти робочих днів отримати відповідь.
Зазначені зміни необхідні для приведення постанови у відповідність до статті 24 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибаль­ство та охорону водних біоресурсів».
Як повідомили в Держ­рибагентстві, щоб отримати дозвіл на спецвикористання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах чи їх частинах, до дозвільного центру або до територіального органу Держрибагентства потрібно подати такі документи:
— Заяву про одержання дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах);
— Довідку про наявність у суб’єкта господарювання рибальських суден (плавзасобів), дозволених знарядь лову (відповідно до вимог правил рибальства та режимів) та рибоприймальних пунктів (місця розташування яких погоджено відповідно до законодавства) на визначеному рибогосподарському водному об’єкті (його частині).
— Програму виконання робіт, в якій визначені методи, мета та завдання робіт, типи і кількість рибальських суден (плавзасобів), назва і кількість необхідних знарядь лову, в разі здійснення вилову водних біоресурсів у науково-дослідних, науково-промислових, дослідно-конструкторських цілях, контрольного вилову водних біоресурсів для визначення їх стану та запасів, вилову водних біоресурсів із метою отримання біологічного матеріалу для штучного відтворення їх запасів та здійснення аквакультури.