Шалений попит: квитки на чемпіонський поєдинок Володимира Кличка розкупили за 4 години

18.01.2017
Шалений попит: квитки на чемпіонський поєдинок Володимира Кличка розкупили за 4 години

Під час протистояння Ентоні Джошуа та Володимира Кличка на лондонському «Уемблі» буде мегааншлаг. (Фото з сайта telegraf.com.ua.)

Коли Володимир Кличко безроздільно домінував у суперважкому дивізіоні, він не раз говорив про своє бажання провести один зі своїх чемпіонських боїв у Києві.
 
Нині, втративши всі чемпіонські пояси, його думки зайняті абсолютно іншими питаннями, серед яких, без сумніву, «київський поєдинок» стоїть далеко не на першому місці.
 
Якщо в свої кращі часи Кличку не вдалося привезти до України великий бокс, то в умовах, коли в надважкій категорії правила диктують інші люди, зробити це буде вкрай важко.
 
Не секрет, що головним аспектом, який чи не найбільше обговорюється під час підписання контракту на поєдинок, є призовий фонд, частина вливань до якого відбувається за рахунок продажу телевізійних прав та квитків на бій.
 
Відверто невисокий рівень життя в нашій країні навряд чи дозволить організаторам умовно можливого «мегабою» серйозно наповнити свої гаманці.
 
Інша справа — Велика Британія, де фанати боксу без особливих роздумів за дві торгові сесії, що тривали загалом чотири години, розкупили на дуель Ентоні Джошуа та Володимира Кличка, що 29 квітня відбудеться на легендарному лондонському стадіоні «Уемблі», 80 тисяч квитків, вартість яких становила від 40 до 2000 фунтів стерлінгів.
 
При цьому промоутери британця — володаря чемпіонського пояса IBF — заявили, що, з огляду на шалений ажіотаж, додатково в продаж викладуть іще 10 тисяч перепусток.
 
Про те, що в професіональному боксі далеко не спортивний результат є домінуючим фактором, днями підтвердив і легендарний боксер, чемпіон світу в п’яти вагових категоріях, непереможний Флойд Мейвезер-молодший.
 
Опановуючи після завершення бійцівської кар’єри нову для себе професію промоутера, зірковий американець у коментарі щодо можливості організації об’єднавчого бою між своїм протеже — новоспеченим чемпіоном світу в другій напівлегкій вазі за версією IBF Джервонтою Девісом та українцем Василем Ломаченком, володарем чемпіонських поясів у двох різних вагових категоріях, наголосив:
 
«Ми нікуди не поспішаємо й не шукаємо зустрічі з українцем, аби просто зараз об’єднати пояси. Ми повинні зростати й дати Девісу можливість робити гроші й примножувати їх. А коли прийде час, тоді ми й підготуємо бої, котрі будуть потрібні нам».
 
Водночас Мейвезер високо оцінив професійні здібності Ломаченка, відзначивши, що у майбутньому Василь неодмінно опиниться в «Залі боксерської слави».
 
Поки ж український чемпіон, котрого рейтинговий американський канал НВО назвав боксером 2016 року, готується до свого чергового бою, котрий, за словами його промоутера Боба Арума, швидше за все, відбудеться 8-го або 15 квітня проти власника пояса WBA, панамця Хезріла Корралеса.
 
Тоді як анонсований раніше Арумом бій-реванш Ломаченка проти свого єдиного на профі-ринзі кривдника Орландо Салідо, най­ближчим часом не відбудеться, оскільки, як свідчать у команді мексиканця, поєдинок з українцем «не є для нього пріоритетним».