Разом не п’ється: санкції збанкрутили в Росії найбільшого експортера горілки

17.01.2017
Заборона на постачання продукції в Україну стала однією з причин банкрутства холдингу росіянина Рустама Таріко «Руст Корпорейшн».

Другий за обсягами виробник алкоголю у світі й перший у Російській Федерації холдинг звернувся до суду Нью-Йорка з проханням про захист від кредиторів відповідно до законодавства про банкрутство США.

Відповідну заяву було подано 30 грудня минулого року. Компанія намагається реструктуризувати заборгованість на суму 1,14 мільярда доларів. Під час переговорів iз кредиторами вдалося домовитися про відтермінування 90 відсотка позик і близько двох третин конвертованих облігацій.
 
Як пояснив глава Roust Гранд Вінтертон, головними причинами труднощів з виплатою боргів стали економічний спад у Польщі, Росії, Казахстані та Україні, а також ускладнення фінансування в банках РФ і заборона на поставки російської продукції в Україну.

Загалом після введення санкцій через загарбницьку політику Росії бізнес її найбільшої алкогольної корпорації в нашій країні скоротився на 90 відсотків. У числі найвідоміших алкогольних брендів холдингу, серед інших, — «Зелена марка», «Парламент», «Журавлі», а також Zubrowka. Усі вони продавалися в Україні.