Реверанси та перспективи: українські біатлоністи вдруге майже дотяглись до медалей на Кубку світу

13.01.2017
Реверанси та перспективи: українські біатлоністи вдруге майже дотяглись до медалей на Кубку світу

Попри неідеальну стрільбу Сергій Семенов завершив свій етап естафети в Рупольдингу на другому проміжному місці. (Фото зі сторінки «Біатлон України» в «Твіттері».)

За останні роки українські біатлоністки привчили власних шанувальників до стабільно високих результатів у командних перегонах.
 
Але з появою біля керма синьо-жовтої чоловічої збірної знаного словацького наставника Юрая Санітри президент ФБУ Володимир Бринзак упевнено заговорив про хороші «олімпійські перспективи» й нашого чоловічого квартету.
 
Небезпідставність подібних сподівань вітчизняні біатлоністи підтвердили на старті п’ятого етапу Кубка світу, де під час естафетних перегонів удруге в сезоні показали вельми пристойний результат.
 
Як і в Поклюці (там відбувся другий етап КС-2016/2017), в Рупольдингу наша чоловіча четвірка знову впритул наблизилася до п’єдесталу, піднятися на який українським «стріляючим лижникам» не дозволили гранди світового біатлону — збірні Норвегії, Росії та Німеччини.
 
Завдяки старанням лідера вітчизняної команди Сергія Семенова, котрий, прийнявши естафету від Артема Прими, захищав синьо-жовті кольори на другому етапі, українські біатлоністи певний час навіть перебували в призовій трійці, проте, в підсумку, менш досвідченим його партнерам — Володимиру Семакову та Віталію Кільчицькому — захистити високу позицію не вдалося.
 
Але й четвертий фінальний результат, який показали підопічні Санітри, заслуговує на позитивні реверанси.
 
Особливо вражаючим вийшов заключний етап у виконанні Кільчицького, котрий уразив наставників неймовірно швидкою стрільбою на стійці, закривши всі п’ять мішеней за блискавичні 17 секунд.
 
«На мій погляд, він навіть перевершив свої можливості, що, впевнений, послужить поштовхом для нього в майбутньому», — так охарактеризував роботу партнера Семенов. Загалом, саме Віталій виявився єдиним у нашій команді, котрий «з нулем» завершив свою ділянку роботи.
 
Натомість досвідчений ветеран припустився найбільшої кількості промахів — трьох, хоча й, повторимося, показав найкращий проміжний результат. «Дуже задоволений колективним результатом.
 
Щодо свого виступу, то я продовжує перебувати в пошуку своєї стрільби», — пояснив Сергій Семенов.
 
Загалом за місяць до старту чемпіонату світу вітчизняні біатлоністи демонструють хороший командний хід, при цьому, зауважимо, естафету в Рупольдингу наші хлопці проводили без свого капітана Дмитра Підручного, який не встиг у повній мірі відновитися після хвороби.
 
Додамо, що переможцем чоловічої естафети на другому поспіль німецькому етапі КС стала команда Норвегії, котра стараннями Еміля Свендсена на останніх метрах дистанції випередила збірну Росії.
 
Фінішер «триколірних» Антон Бібіков, який після останнього вогневого рубежу мав 14 секунд переваги над скандинавом, на заключних метрах гонки просто «став», не витримавши високого темпу перегонів. 
 

ТАБЛО

Кубок світу з біатлону. 5-й етап (Рупольдинг, Німеччина). Естафета (4 х 7,5 км). 1. Норвегія — 1:13.40,7 (0 штрафних кіл + 5 додаткових патронів). 2. Росія — +5,1 (0+2). 3. Німеччина — +23,5 (1+9). 4. Україна (А. Прима, Семенов, Семаков, Кільчицький) — +28,0 (0+6)...
Кубок націй. 1. Німеччина — 3045 очок. 
2. Франція — 3030. 3. Росія, Норвегія — 3000... 7. Україна — 2559...