Якісні продукти плюс приватизація: на Кабміні озвучили першочергові завдання для Мінагрополітики

12.01.2017
Головними напрямками, на яких заплановано сконцентруватися нинішнього року, стануть земельна реформа, стимулювання розвитку агропромислового комплексу, якість і безпечність харчових продуктів, розвиток органічного ринку.
 
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман назвав реформування агропромислового комплексу пріоритетним завданням уряду:
 
«В бюджеті на 2017 рік ми дуже чітко визначили наші пріоритети. Це сектори, які можуть стати серйозним, міцним фундаментом для потенційного зростання. В тому числі й агропромисловий комплекс, який має бути реформований».
 
За словами Гройсмана, до 2020 року має бути проведено якісну земельну реформу. У бюджеті 2017 року закладено різноманітні програми підтримки для стимулювання розвитку АПК.
 
«В земельній реформі побудувати ту систему відносин, яка зніме всі популістські питання і дасть українським громадянам можливість розпоряджатися своїм майном. Щодо стимулювання розвитку АПК у бюджеті 2017-го вже сформовано ґрунт для підтримки тваринництва, садівництва і сільгоспмашинобудування. Дотації мають піти на створення нових робочих місць, доданої вартості, інфраструктурні проекти і переробку», — повідомив міністр агрополітики Тарас Кутовиий.
 
За словами Кутового, потенціал українських земель та іноземного попиту для органічної продукції дуже великий і тільки зростає.
 
«Мінагрополітики продовжує розширювати ринки збуту та працювати над великою приватизаційною справою, яку запустили цього року. Сподіваюсь, що народні депутати зрозуміють її важливість, і нам вдасться з їх підтримкою завершити почате», — зазначив міністр.