БанкАпокаліпсис: як націоналізація "Приватбанку" ураганом пройшлася по пересічних українцях

11.01.2017
БанкАпокаліпсис: як націоналізація "Приватбанку" ураганом пройшлася по пересічних українцях

Залишається сподіватися, що негативних наслідків націоналізація «Приватбанку» не матиме, мається на увазі, негативних для українців. (Фото з сайту zn.ua)

Сьогодні я випадково довідалася, що кінець світу, виявляється, дівчина. Причому така справжня, істинна леді, яка повинна неодмінно спізнитися на побачення. Не вірите, а от дивіться.
 
Побачення було призначене ще на грудень 2012. Пам’ятаєте, як світ жив в очікуванні цієї зустрічі, чепурився, підбирав найкраще вбрання, рахував місяці, тижні, дні, години, хвилини до цієї незвичайної здибанки.
 
А потім, протягом цілого дня, чекав, коли ж це настане той самий момент — зранку чи після обіду, коли він, тобто світ, з’їсть свою порцію картопельки з котлеткою, салатик iз капусти з горошком і зап’є це все чаєм iз булочкою. А можливо, увечері, коли він втомиться чекати і тільки вляжеться спати. 
 
Так от, усі чекали, коли ж станеться ця подія. І нарешті вона сталася. Правильнiше, я так подумала, коли зайшла до магазину 18 грудня. Поки я стояла і намагалася зрозуміти, що ж насправді відбувається, з уривків покупців склалася така картина.
 
У Коломойського намагаються, даруйте за просторіччя, «віджати» «Приватбанк»... та ні, він уже перейшов у власність держави... всі виплати буде заморожено, бо у банку великі борги... та ні, все виплачуватимуть... більшість банкоматів «пусті», а ті, що повні, грошей не дають, та й черги.
 
О так, черги — це щось. Магазином снували люди, озброєні візочками, і намагалися скупити все, що лежало, стояло і навіть висіло на полицях крамниці. Зняти готівку було проблематично, не скажу, що неможливо, але це вартувало доброї купи нервів ваших та вашого сусіда у черзі.
 
Тому українці, які за декілька років звикли, що будь-які зміни не несуть нічого хорошого, вирішили діяти. Особливо після того, як народом поширилася чутка, що всі рахунки буде анульовано.
 
На перший погляд нічого особливого. Ця маленька чуточка пролетіла швидко, як ураган, зачепила навіть не кожного і зникла так же раптово, як і з’явилася. Але цього вистачило. Результат не змусив себе довго чекати.
 
Ті, хто не зміг зняти готівку, вирішили просто витратити свої кошти, щоб вони не зникли даремно. Я стала свідком саме цього історичного моменту.
 
Пройшло ледь більше тижня, і все владналося. Готівка знімається, доступ до рахунків ніхто не забороняв і взагалі змін, таких карколомних як обіцялося, поки що не бачимо.
 
Залишається сподіватися, що негативних наслідків націоналізація «Приватбанку» не матиме, мається на увазі, негативних для українців. А в цілому так не хочеться, щоб цей черговий стрес не був кокетством маленької дівчинки, яка лише збирається прийти.