Салат для солдатiв: на фронт відправляють олів’є та вареники

30.12.2016
Салат для солдатiв: на фронт відправляють олів’є та вареники

Для захисників в АТО небайдужі споряджають тонни новорічних смаколиків (праворуч — Володимир Нечипорук) . (Фото з «Фейсбука».)

Новорічне свято має прийти і до захисників України. Тож нині з  усіх областей їдуть гостинці до воїнів АТО.
 
Два останні дні, 28-29 грудня, возив  на фронт 2 тонни олів’є генпродюсер Ukrainian Fashion Week Володимир Нечипорук. Загалом на салат для українських захисників було ви­трачено близько 250 кг картоплі, 150 кг моркви, 2100 яєць, 40 кг зеленого горошку, 40 кг цибулі, 75 кг огірків, 175 кг ковбаси та 70 кг майонезу.
 
Волонтери з міста Рогатина на Івано-Франківцщині разом з іншими смаколиками везуть нашим героям iще й 200 кг домашніх вареників. А в черкаському  Центрі допомоги Армії під керівництвом Оксани Циганок напекли пиріжків, тортів, кексів,  напакували  ковбас, риби, сухофруктів, цукерок, печива, яблук і  виїхали на схід iз цими подарунками до свята, які зібрали напередодні. 
 
За словами черкаської волонтерки Лесі Константинової, пригощатимуть смаколиками не лише бійців, а й дітвору у прифронтових селах. До гостинців, які зібрали жителі Черкас і Черкаського району, додали й гостинці з села Мошни.

Приватний підприємець Тетяна Короп передала крупи, макаронні вироби, ковбаси. Геннадій Білокуров, директор СТОВ «Прод-Комерс», передав хлопцям  60 кг яблук. Сама пані Леся  зі своїм чоловіком  напекла 230 пиріжків із повидлом.
 
«Народ, діти якого діляться шматком хліба з солдатом, — непереможний!!!
 
Безмежно вдячна дітям i вчителям черкаських шкіл №1, 14,15,28, 31, а також школам сіл Мошни та Сагунівка! Ви — справжні патріоти! За вами майбутнє України!» — не приховує емоцій волонтерка Оксана Циганок.
«Допомагати легко, а особливо коли у тебе є однодумці та підтримка», — додає її колега Леся Константинова.