У Києві з місіс Клаус можна готувати різдвяне печиво

30.12.2016
У Києві з місіс Клаус можна готувати різдвяне печиво

Малюнок Володимира СОЛОНЬКА.

Третій рік поспіль головну ялинку країни встановлюють на Софійській площі. У день святого Миколая там засвiтили символ Нового року. Дерево натуральне — 22 метри у висоту та вагою близько 10 тонн. Для новорічних святкувань на площі створили ціле містечко, яке діє майже місяць.Багато вуличної їжі, сувеніри, тисячі гірлянд, каруселі та найголовніше — атмосфера цілковитого свята та веселощів. 
 
Уже сьогодні на площі розпочнуться концерти за участю учасників телевізійних талант-шоу і танцювальних груп. A от завтра Новий 2017-й зустрічатимуть разом iз Державним академічним естрадно-симфонічним оркестром України та зірками української музики. На Різдво y святковому містечку пройде хода дідухів та  масове колядування. 
 
Із Софійської площі гуляння перетікають на Михайлівську. Сюди з Франції доставили колесо огляду. Його висота 21 метр. Поруч iз ним 20-метровий тунель бажань, каруселі та 10-метрові Михайлівські гірки. Між  ними — крижані скульптури та  Новорічний ярмарок. До речі, там можна знайти, скажімо, особливі дерев’яні іграшки в яворівському стилі по 10-400 грн. за штуку.
 
Цього року в столичному  Маріїнському парку відкрили резиденцію Санта Клауса, яка працюватиме до 15 січня 2017. У парку облаштований будинок новорічної пошти, ресторан і будиночок Санти, майстерня іграшок, казковий світ Лапландії та оригінальні теплі купольні приміщення. Усі учасники заходу також зустрінуться не лише з Санта Клаусом, а й iз його родиною — місіс Клаус і дочкою Санні. У місіс Клаус охочі зможуть навчитися готувати різдвяне печиво і познайомитися з її друзями — ельфами.
 
До новорічних свят цiлковито змiнився і столичний Поділ. У сквері біля пам’ятника Петру Сагайдачному відбуватиметься фестиваль Казки старого Подолу BestArktikFest. A на Поштовій площі для гостей та жителів Києва облаштували фотозону «Новорічне європейське містечко на Поштовій площі». До слова, ще одна фотозона — «Новорічна казка на Хрещатику» — розташувалася на майданчику біля Київради.
 
Чи не найбільше зимове святкування розгорнулося на ВДНГ.  Тут вам і новорічний ярмарок iз десятками варіантів подарунків, і лаунж-зона, і дитячий простір, і шоу-програма з  конкурсами та квестами.

Крім платних атракціонів, у програмі парку — щоденна безплатна анімація, конкурси для дітей і справжній ялинковий лабіринт, який розташується в районі павільйону №7.

Найбільша льодова арена України — майже 4 тис. кв. м. А ще тут дві гірки — висока, як чотириповерховий будинок, і трохи менша. Спускатися з гірок можна на  спеціальних кріслах-«таблетках».