Сюрпризи для Півня: новорічні рецепти

28.12.2016
Сюрпризи для Півня: новорічні рецепти

Нехай смакує і гарно святкується! З Новим роком!

Якщо на гаряче ви вирішили приготувати пасту, не забудьте про креветки, вони  — оригінальні і смачні — стануть прикрасою і вашого столу загалом, і чудово поєднаються з пастою. Приготуйте їх у вершковому соусі із зеленню. 
 
Потрібно 4 столові ложки олії, три зубчики часнику (витиснути), 700 г креветок, 200 мл вершків і сіль за смаком.  Олію, часник і вершки  на повільному вогні довести до кипіння. Очищені креветки з дрібно покришеною петрушкою потушкувати в цьому соусі 10 хвилин, потім викласти на окрему тарілку, при цьому соус залишити на вогні. Коли він загусне, знову додати до нього креветки і тушкувати ще кілька хвилин. Подавати теплими з пастою.
 
«Смакують усі!» Підготуйте такий тост «під десерт». Хоча сам заклик посмакувати, звичайно, буде зайвим, бо на десерт у вас буде щось особливе! Але подається десерт так пізно, що дехто з гостей «приляже на хвилинку», а насправді сопе так, що чути із сусідньої кімнати. Так от: спечіть щось таке, що всіх розбудить і знову збере за столом! 
 
Чудова господиня Наталя Гнатюк, яка проживає в місті Яремче і працює в Карпатському національному природному парку, радить дивовижно смачний десерт — легендарний «Тірамісу». Вона переконує, що він готується легко і вдається з першого разу.  

Отож потрібно 500 г маскарпоне, 4 яйця, 6 столових ложок цукрової пудри, 300 мл холодної міцної кави, 2-3 столові ложки коньяку, 200 г бісквітного печива «Савоярді», какао або гіркий чорний шоколад. Наталя Гнатюк пропонує такий покроковий рецепт десерту з власного досвіду. 
 
1) Збити білки на круту піну (я ще завжди додаю дрібку солі). Наприкінці збивання додати 3 столові ложки цукру пудри для стійкості піни.
2) Жовтки розтерти з 3 столовими ложками  пудри ложкою чи вінчиком до однорідності.
3) Додати маскарпоне малими порціями до жовтків і легко вимішати (можна великою виделкою).
4) Збиті білки по ложці вводити у маскарпонову масу і обережно перемішати (щоб зберегти повітряну структуру крему).
5) Холодну каву змішати з коньяком (якщо готуєте для дітей, то зменшити дозу алкоголю до 1 чайної ложки).
6) Кожне печиво вмочати наполовину (цукровою стороною) в каву і викладати у форму.
7) На шар просоченого печива ложкою накладати крем, розрівняти. Можна посипати какао або натертим на дрібній тертці шоколадом.
8) Повторювати кроки 6-7 разiв у залежності від об’єму посудини. Зверху десерт посипати тертим шоколадом. Увага: какао посипати через ситечко безпосередньо перед подачею (щоб не розмокло)!
9) Покласти на 5-6 годин у холодильник, накривши посудину харчовою плівкою (я кладу на ніч).
 
А ще — щоб остаточно зачарувати гостей і причарувати Вогненного Півня — спечіть мигдалево-маковий торт — з улюблених інгредієнтів господаря року. Торт вдається пишним і високим, ніжним і дуже «швидкоїдним». 
Печеться просто, треба лише запам’ятати кілька кулінарних «алгоритмів». 
 
Для тіста потрібно 9 яєць, 300 г вершкового масла, столова ложка майонезу, пакетик розпушувача, 4 склянки борошна, склянка мигдалю, 3,5 склянки цукру. Для крему — 300 г горіхів (волоських чи будь-яких інших), 400 г вершкового масла, 2 банки згущеного молока. Для прикрас: 100 г чорного шоколаду, 100 г вершкового масла, 100 г згущеного молока.
Спочатку треба відділити білки від жовтків в окремий посуд. Жовтки збити зі склянкою цукру і додати розм’якшене масло, майонез і пакетик розпушувача. Вмішати 4 склянки просіяного борошна. Замісити дуже м’яке тісто і поставити його на годину в холодильник. Потім розділити тісто на три частини. Форму змастити маслом і вистелити папером для випічки. Одну частину тіста розподілити по дну форми. Збити 3 білки з 0,5 склянки цукру в круту піну, потім додати 0,5 склянки горіхів, подрібнених на крихти. Випікати 30 хвилин при 150 градусах. Другий корж випікати так само, а третій — без горіхів. Остудити коржі. Далі збийте розм’якшене масло зi згущеним молоком (можна додати 2 столові ложки лимонного соку) і починайте «будувати» торт. Перший корж — iз горіхами + крем + горіхи, потім — корж без горіхів + крем + горіхи, і третій корж — із горіхами.
Щоб прикрасити торт, на водяній бані слід розігріти масло і згущене молоко, потім додати поламаний шоколад, зняти з вогню і вимішати до повного розчинення шоколаду. З допомогою кондитерського шприца розмалювати торт шоколадом на свій смак.