Трюки Сальда: екс-мер Херсона втік з-під варти у Домінікані

27.12.2016
Трюки Сальда: екс-мер Херсона втік з-під варти у Домінікані

Володимир Сальдо має відповісти за Майдан.

Фактично колишній народний депутат та екс-мер Херсона втік із-під варти у Домініканській республіці, де його обґрунтовано підозрюють у викраденні херсонського підприємця Дениса Пащенка.

Відомо, що вже більш як півроку він перебуває під слідством як в Україні, так i за кордоном.

Намагаючись відтягнути час, родичі та друзі скандально відомого екс-нардепа Володимира Сальда також порушили в Україні проти Дениса Пащенка та членів його родини кримінальне провадження.

Заявники стверджують, що це нібито сам Пащенко викрав Володимира Сальда та, погрожуючи вбити його, вимагав від його оточення гроші, через що вони, у свою чергу, були змушені переписати на нього нерухомість на кілька мільйонів гривень.
 
Тим часом домініканський суд зобов’язав українську прокуратуру заборонити Володимиру Сальдi виїзд iз країни й вжити всіх заходів для розшуку та арешту Сальда, а також надати йому адвоката для захисту його інтересів в іноземному суді.
 
Нагадаємо, гучний скандал спалахнув після того, як у липні поточного року в мережі iнтернет з’явилися аудіозаписи, де людина з голосом, схожим на голос Володимира Сальда, розповідає про свої контакти у Криму зi співробітниками ФСБ та готовність підтримати дії російських спецслужб на Херсонщині. На підставі цих записів СБУ відкрила кримінальне провадження та стала розслідувати цей інцидент. А ось сам Володимир Сальдо тим часом вирішив сховатися у Домініканській республіці, де швидко став «героєм» місцевої кримінальної хроніки.
 
— Співробітники СБУ на даний час зареєстрували кримінальне провадження за статтею 110 КК України (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України), — заявив керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук. — Слідчий процес у самому розпалі та, перш ніж зробити якісь висновки, ми повинні дочекатися результатів експертиз, а також ретельно вивчити всі наявні матеріали справи.
 
Активісти Євромайдану обгрунтовано звинувачують колишнього градоначальника Херсона у відправці «тітушок» до Києва під час Революції гідності, а також у підтримці ідей сепаратизму.

З огляду на всю серйозність висунутих проти нього звинувачень, а також наявність документальних свідчень, Володимир Сальдо вирішив на деякий час втекти з України.

Однак, якщо експерти СБУ зуміють довести справжність аудіозаписів, екс-чиновнику вже не вдасться відкрутитися від відповідальності: він постане перед судом, щоб понести відповідальність згідно із законом України.