Монсеррат Кабальє отримала тюремний строк за несплату податків

16.12.2016
Монсеррат Кабальє отримала тюремний строк за несплату податків

Монсеррат Кабальє визнала свою провину.

Суд Барселони засудив іспанську оперну співачку Монсеррат Кабальє до шести місяців в’язниці та штрафу в 255 тисяч євро за ухилення від сплати податків на суму понад 508 тисяч євро, повідомляє «Європа Пресс».

Не платити податки їй дозволяло формальне проживання в Андоррі. Зазначається, що під час судових слухань оперна діва визнала свою вину через відеозв’язок, оскільки особисто не змогла взяти участь у засіданні з огляду на стан здоров’я.
 
Визнання провини та незадовільний стан здоров’я дозволять 82-річній Кабальє відбувати строк умовно. Тож за ґрати оперна діва все ж не потрапить.
 
Прокуратура Барселони у квітні 2014 року запідозрила співачку в ухилянні від сплати податків на більш ніж 500 тисяч євро.

Згідно з матеріалами слідства, Монсеррат Кабальє приховувала свої гонорари в Андоррі, де взагалі не існує податків, ухиляючись таки чином від сплати їх в Іспанії.

Зазначається, що контракти на виступи співачки також були оформлені в Андоррі, в той час як більшість часу вона мешкала в Іспанії. 
 
Монсеррат Кабальє відома у всьому світі своєю технікою бельканто. За свої заслуги нагороджена Великим хрестом ордену «За заслуги перед Італійською Республікою», французьким Орденом мистецтв і літератури, російським орденом Дружби, українським орденом Княгині Ольги та орденом Пошани.