У київському Музеї казок малюки зможуть сам-на-сам позмагатися з Микитою Кожум’якою

14.12.2016
У київському Музеї казок малюки зможуть сам-на-сам позмагатися з Микитою Кожум’якою

Музей казок захоплює і малечу, і дорослих... (Фото з сайта muzeika.com.)

Діти люблять казки. Читати, творити і навіть у них... поселитися. Бодай ненадовго. Як у столичному Музеї казок, наприклад, де щороку напередодні новорічно-різдвяних свят оживає диво.
 
Цього року казкове дійство відбуватиметься з 23 грудня 2016 року до 9 січня року 2017. Як і раніше — у маркет-моллі «Даринок», як завше, — з пригодами і сюрпризами. 
 
Сюжет, у якому опиняться і мандруватимуть Музеєм казок маленькі відвідувачі, — незвичайний. Зрештою, у чому незвичайність?
 
Адже віддзеркалює сучасні проблеми нашого суспільства. Та все ж... 
 
Інтернет, надсучасні технології заполонили все, і люди... перестали читати книжки. Відтак із Великою Книгою Історій починають коїтися дивні речі.
 
Губляться літери, зникають персонажі і цілі книжки. Тож під час програми маленькі гості Музею Казок намагатимуться врятувати Велику Книгу Історій. А допоможе їм у цьому кмітливий герой Капелюшник та інші герої казок. 
 
Кожен стане учасником багатьох казок одночасно. Як обіцяють організатори, під час вистави малюки зможуть подружитися як із всесвітньо відомими персонажами, так і з власне українськими казковими героями.
 
Понад 50 різних казкових і мультиплікаційних сюжетів оживуть цього разу в Музеї казок — і запросять дітлахів до свого світу. 
 
Діти зможуть прогулятися Чарівним лісом, де оселилися ельфи та дріади, де Червона Шапочка випікає пиріжки, а рудоволоса Меріда ділиться секретами влучної стрільби. А потім цей ліс стане зимовим, там з’явиться Снігова Королева і її серце варто буде розтопити.
 
А ще постане Країна Чудес, де поміж замків і палаців діти зможуть по­змагатися у вправності з Микитою Кожум’якою, смикнути за хвіст Свинку Пеппу чи розказати віршика Діду Морозу.
 
У Технополісі чекатимуть лабораторні експерименти з роботами і трансформерами, а на Українському Хуторі — знайомство з козаками і силачами. І буде нагода зануритися в Морський світ — Капітан Гак і Русалонька підготували для малят щось особливе.
 
Важлива деталь: всі пісні у виставі будуть озвучені українською, і так само українською цього року відбуватиметься саме дійство.
 
Організатори сподіваються, що дітлахи, проживаючи сюжетну лінію казки, на власному досвіді відчують «колір і смак» вічних цінностей, пізнають добро і справедливість. Адже як дорослим, так і дітям найкраще запам’ятовується те, що вони переживають особисто.