Гуляш від посла: на благодійному ярмарку диппредставництв пригощали національними стравами

07.12.2016
Пройшов уже 24-й щорічний міжнародний благодійний ярмарок, організований Міжнародним жіночим клубом Києва, який об’єднує дружин дипломатів, експатів, іноземних бізнесменів.
 
До благодійного розпродажу цього року долучилися представники 40 країн.
 
Представники посольств іноземних дер­жав продавали на стендах національні страви, традиційні продукти, а також одяг, побутові прилади, декор, книги, сувеніри.
 
Ярмарок супроводжувався культурною програмою — звучала національна музика, пісні, танці з усього світу. 
 
Відвідувачі залюбки дегустували канадські коктейлі та ковбасу з африканськими приправами. Жінки придивлялися до болгарської косметики, ризьких парфумів, французького вина.
 
Діти просили купити печиво й солодощі.
 
«До речі, в Австрії дітям на Різдво дарують шоколадних Святого Миколая та чортика Крампуса. Останній приносить із собою різку, щоб дитина не забувала слухатися», — говорить представниця австрійського стенду, яка ледь встигає продавати імбирні пряники.
 
Відвідувачі мали можливість спробувати удачу — у Великій лотереї виграти цінні призи: авіаквитки, подарункові сертифікати до ресторанів, посольські кошики з косметикою та продуктовими наборами.
 
«Добру справу роблять члени міжнародного жіночого клубу — традиційний щорічний ярмарок , — переконаний Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень. — Приготував на ярмарок 50 літрів нашого традиційного супу-гуляшу і все це зникло за годину! Думаю, що наступного року нам потрібно купити більший казан!»
 
Усі надходження з ярмарку дружин дипломатів традиційно підуть на потреби українських сиріт, людей похилого віку та дітей з особливими потребами.