Без форсажу — до особливих: подальші плани Василя Ломаченка

29.11.2016
Без форсажу — до особливих: подальші плани Василя Ломаченка

Василь Ломаченко не залишив жодних шансів Ніколасу Уолтерсу на чемпіонський пояс WBO. (Фото з сайта www.espn.com)

Думається, таланту та майстерності, котрими володіє Василь Ломаченко, достатньо для того, аби кожен новий бій, який проводить наш співвітчизник на профі-ринзі, був чемпіонським. Утім у професіональному боксі інші правила. Моду тут диктують усе ж не боксери, а їхні промоутери.

Пригадується, Ломаченку дуже хотілося розпочати профі-кар’єру одразу з титульного бою, проте зі здобуттям чемпіонського пояса йому довелося зачекати. Переконливо захистивши минулого уїк-енду в Лас-Вегасі титул чемпіона світу в другій напівлегкій вазі (до 58,9 кг) за версією WBO в бою проти ямайського боксера Ніколаса Уолтерса, СуперВася виказав бажання у своєму наступному, дев’ятому за ліком поєдинку поборотися за третій у кар’єрі чемпіонський пояс. «Хотів би зустрітися з тим, у кого є титул, приміром iз мексиканцем Франциско Варгасом (володарем чемпіонського титулу в другій напівлегкій вазі за версією WBC. — Авт.)», — заявив Ломаченко.
 
Утім у його промоутера — 87-річного Боба Арума — дещо інші плани. У нинішньому році поважний американець святкує 50-річчя своєї кар’єри, відтак добре знає, чого хоче примхливий шанувальник боксу. Матч-реванш — мабуть, одна з найкращих платформ, на якій можна вибудувати чудову рекламну кампанію для майбутнього «мегафайту».

Так, укотре назвавши Ломаченка найкращим, Арум заявив, що наступний бій його український підопічний проведе з мексиканцем Орландо Салідо, котрий, нагадаємо, завдав нашому співвітчизникові єдиної поразки на профі-ринзі, не дозволивши тоді Ломаченку — в другому бою на профі-ринзі — встановити рекорд за швидкістю здобуття чемпіонського звання.

Що цікаво, в найближчих планах Арума бою Ломаченко — Варгас немає. Натомість власник промоутерської компанії «Топ Ренк» усерйоз розглядає можливість зустрічі талановитого українця з іменитим Менні Пак’яо. Не відкидає можливості свого побачення з 37-річним філіппінцем і Василь, утім наголошує, що битися з «Пакменом» буде лише в легкій вазі.
 
Зрештою, говорити наразі про реальність цього протистояння передчасно, адже, як наголосив тренер Пак’яо Фредді Роуч, нещодавнє повернення його підопічного в ринг обумов­лене бажанням провести бій-реванш iз непереможним Флойдом Мейвейзером.
 
Що ж до Ломаченка, то особисто він викликати на дуель «зубрів» професіонального боксу не поспішає, віддаючи перевагу поступовому сходженню до когорти обраних.

І якщо Арум після дострокової перемоги Ломаченка над Уолтерсом уже почав готувати підґрунтя для можливої зустрічі Василя з Менні, назвавши українця «особливим талантом, якого раніше боксерський світ не бачив», то сам Лом вельми скромно прокоментував свою сьому перемогу на профі-ринзі.

«Уолтерс занадто багато стояв, відтак мені було зовсім не складно влучати в ціль», — так пояснив СуперВася перебіг його протистояння з ямайським опонентом, котрий через суцільне домінування суперника вирішив не продовжувати поєдинок після сьомого раунду.