Приїхали й до "Автомайдану": обшук у активістіів санкціонували судді Голосієва

25.11.2016
Четверговий ранок почався у столиці зі скандального обшуку, який приголомшив активістів Майдану.

«Поки злочинці, що розстрілювали Майдан, на волі, влада бореться з активістами», — повідомив у соцмережах адвокат Автомайдану Роман Маселко.

О 7 год. 45 хв. прокуратура почала проводити «шмон» (шукають, зокрема, засоби фото- та відеофіксації) у активіста Автомайдану Миколи Сідоркина за скаргою голови Голосіївського райсуду Олени Первушиної, яка розглядає клопотання у справах щодо екс-Президента Віктора Януковича і його чиновників Олександра Клименка та Сергія Курченка. Справа, по якій проводився обшук, порушена за ст. 256 (сприяння злочинній організації).
 
Клопотання пані Олени задовольнив її колега — слідчий суддя Печерського райсуду К.Е.Тарасюк. А все почалося з заяви до «печерців» судді Первушиної від 20 жовтня, якій здалося, що невідомі особи чинять на неї та інших суддів Голосіївського суду «психологічний тиск» під час прийняття ними процесуальних рішень у провадженнях, що мають значний резонанс, зокрема у кримінальних провадженнях відносно екс-вископосадовців «домайданівських» часів.
 
Жінці також не сподобалося, що «невстановлені особи» вели спостереження за її автомобілем протягом 30 хвилин: вона назвала номер автомобіля, з якого нібито за нею стежили. (До квартири власника автомобіля — Сідоркіна, що мешкає у Святошинському районі, й «завітали» слідчі).
 
Крім того, в ухвалі Печерського суду вказується, що слідчі шукають зброю, вибухові пристрої,  карти пам’яті, sim-карти мобільних операторів, на яких можуть міститись відомості про причетність до стеження за суддями, також шукають документи, чорнові записи та нотатки, які підтверджують «зв’язок» автомайданівця з чотирма підозрюваними особами з прізвищем Кукси. Цю справу називають справою Клименка—Курченка. Її веде Головна військова прокуратура ГПУ.
 
«Тобто вони шукають зв’язок Сідоркина з підозрюваними в цій справі», — зазначив ще один адвокат «автомайданівців» Віталій Титич. Він нагадав, що ця справа була на розгляді у департаментi спецрозслідувань управління, але потім її віддали військовій прокуратурі.
 
«Матіос раніше повідомляв, що у цьому провадженнi уклав угоди з головами районних ДФС і тоді, за словами Матіоса, провадження закінчене угодою зі слідством. Виникає питання, які такі справи перебувають на розгляді Первушиної», — додав адвокат. 
 
Якщо так і далі піде, то будь-який суддя в Україні (на якого «косо» подивиться той чи інший суспільно активний пересічний українець, чи, більше того, посміє прийти на резонансне судове засідання) вимагатиме від прокуратури обшук та затримання «підозрілої», «неблагонадійної» (на його думку) особи. А хто в нашій державі більшість «суддів» — ми всі вже неодноразово мали можливість переконатися.