Зброю - в кожну школу: львівських учнів учитимуть військового вишколу

24.11.2016
Зброю - в кожну школу: львівських учнів учитимуть військового вишколу

Із 2017 року у львівських школах запровадять «Програму збереження та популяризації національної пам’яті загиблих героїв АТО».
 
За таке рішення проголосував 51 депутат міської ради.
 
«Ця програма впроваджуватиметься не тільки у школах, а й у закладах культури з 2017 року. Ми передбачаємо вшанування пам’яті героїв АТО та тих, хто загинув під час Революції гідності. Усі заходи стосуватимуться національно-патріотичного виховання, передбачено, що воїни АТО приходитимуть у дитячі садочки на захід «Казка з воїном», — розповіла ZAXID.NET виконуюча обов’язки начальника управління освіти Зоряна Довганик.
 
Програмою передбачено проведення тематичних уроків у школах, створення та функціонування міського центру військово-патріотичного виховання, спортивної підготовки та самозахисту: зустрічі з героями АТО, конкурси, фестивалі, залучення дітей та молоді до волонтерства, впровадження нової програми «Патріот» у діяльність гуртків національно-патріотичного спрямування, розробка «Календаря Пам’яті».
 
Також заплановано облаштувати Алею Пам’яті на території Личаківського кладовища.
 
«Для того, аби діти могли належним чином займатися військовим вишколом, ми передбачили придбання комплектів навчальної військової зброї для кожної школи. Йдеться про автомати та пістолети, які діти зможуть складати та розкладати», — зазначила Зоряна Довганик.
 
Як стало відомо «УМ», бюджет програми на 2017 рік становить 2,19 млн. грн.