На трьох колесах: Іван Маслюк зі Львова перетнув всю Європу попри ДЦП

22.11.2016
На трьох колесах: Іван Маслюк зі Львова перетнув всю Європу попри ДЦП

Омріяну подорож завершено.

У суботу в Лісабоні фінішував проект здійснення мрії On 3 wheels (На трьох колесах). Мрія, у здійснення якої мало хто вірив, — здійснилась! Троє друзів допомогли Іванові Маслюку, який самостійно не ходить, добратись до Лісабона, побачити океан і надихнути сотні людей з обмеженими можливостями на здійснення своїх мрій.
 
Мандрівники на велосипедах перетнули 12 країн Європи (Україна, Польща, Чехія, Німеччина, Австрія, Ліхтенштейн, Швейцарія, Італія, Монако, Франція, Іспанія, Португалія). Іван самотужки подолав 5000 км за 100 днів на спеціальному триколісному велосипеді, на якому можна крутити педалі руками. Саме тому проект здійснення мрії отримав назву On 3 wheels (На трьох колесах).
 
«Важко вибрати, що найбільше сподобалось, адже на всьому шляху до мрії я зустрічав прекрасних людей, побував у найпрекрасніших місцях Європи, піднявся на вершину Альп — гору Мон-Блан. Шлях до мрії був не менш прекрасним, ніж сама мрія. Від цієї поїздки я отримав в рази більше, ніж очікував. Я не можу сказати, що це було легко, але тепер, дивлячись назад, розумію, що неможливих речей не існує!» — ділиться враженнями Іван Маслюк.
 
Під час поїздки хлопці відвідували будинки людей з обмеженими фізичними можливостями у різних країнах та розповідали їм свою історію. Власне, такі зустрічі надихнули їх на нові звершення. «Ця поїздка стала поштовхом і основою для великого проекту. Ми перейнялись життям і мріями неповносправних людей і розуміємо, що хочемо і можемо допомагати! Наша команда планує започаткувати Всесвітній рух допомоги людям з особливими потребами, які мріють подорожувати. Ми вже маємо плани на наступний тур, і після короткої паузи візьмемось за роботу над цим проектом», — розповідає один із координаторів проекту Сашко Луцик.
 
Хлопці повернуться в Україну 8 грудня. «Зараз ми в Лісабоні. Останні дні для Івана були досить напруженими, тому для відновлення сил нам потрібен деякий час. Із Лісабона плануємо машиною повертатися додому. По дорозі назад ми відвідаємо ще кілька будинків для людей з обмеженими можливостями, де будемо презентувати нашу історію», — зазначив один із координаторів проекту Олег Савчук.
 
«Я б хотів подякувати всім, хто долучився до здійснення моєї мрії! Всім, хто вніс у наш проект хоч малесеньку частку! Також щиро дякую всім спонсорам, які надали нам спорядження, велосипед і допомагали фінансово під час поїздки», — каже Іван Маслюк.
 
Нагадаємо, унікальна велоподорож до Лісабона стартувала зі Львова 13 серпня. Іван Маслюк, незважаючи на ДЦП, щодня долав на спеціальному триколісному велосипеді близько 100 кілометрів для здійснення мрії. Іван, завдяки підтримці друзів, побачив Альпи, побував на Атлантичному океані, відвідав кращі столиці Європи, фінішувавши на мисі Рока  - це крайня точка Європи, Португалія.