«Бай-бай, Соломія»: гурт Luiku запише кліп із хором Григорія Верьовки

22.11.2016
«Бай-бай, Соломія»: гурт Luiku запише кліп із хором Григорія Верьовки

У новому кліпі Дмитро Ципердюк з’явиться у костюмі та циганському капелюсі, а виконавиці хору — в українському вбранні. (Фото надане колективом Luiku.)

Український етнічний гурт Luiku, створений  Дмитром Ципердюком, наприкінці місяця обіцяє художньо пояснити, чому дівчатам варто бути обачними, коли вони дають гарбуза своїм залицяльникам.

Колектив, який із 2013 року розпалює серця слухачів українсько-циганськими мотивами, випустить кліп на пісню «Бай-бай, Соломія!».  Заспіває він разом із жіночою молодіжною студією Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Григорія Верьовки. 
 
«Люблю нестандартні мікси, — розповідає «УМ» фронтмен гурту Дмитро Ципердюк. — Був на концерті Red Hot Chili Peppers у Данії, де перед ними виступав оркестр пожежників. Не якась маловідома рокерська група, як зазвичай, а виконавці з протилежним жанром і стилем. Подумав: цей оркестр міг би співати не перед, а разом із Red Hot Chili Peppers. Потім дізнався, що у світі такі експерименти справді роблять, і вирішив запропонувати нашому Національному академічному хору заспівати балкансько-гуцульську розгільдяйську пісню. Думав, що відмахнуться, а вони погодились, сказали, що їм давно хотілося якогось шоу-бізнесового оновлення».
 
Кліп  планується в сучасному електронному стилі з використанням балканської, турецької та угорської музики. Історія, яку побачать глядачі, майже реальна. Соліст гурту Luiku розповідає: «За сюжетом, хлопець народився у горах, почав писати вірші в 10 років.  Уперше закохався у 16, але обраниця Соломія піднесла йому гарбуза. Він продовжує писати їй пісні, його помічають, і він стає відомим співаком. Соломія зі свого села дивиться на нього по телевізору і кусає лікті, що відмовила.

Насправді, коли я у 18 років пішов до армії, на мене дівчина чекала рік, а потім припинила писати. За кілька місяців приходить відповідь на мій лист: «Не пиши більше, я вийшла заміж». Йшли роки, я став артистом, приїхав до свого рідного Івано-Франківська. Коли зайшов у магазин, побачив, що вона там торгує. Її справжнє ім’я не лягло на ритм пісні, але вийшло, як у приспіві: «Бай-бай, Соломія». Думаю, вона щаслива у шлюбі, але все ж, коли мене побачила, трошки пожалкувала, що не дочекалася». 
 
Зовнішньо кліп демонструватиме контрастність культур та стилів. Увесь гурт, окрім фронтмена, буде в етнічному одязі, але із татуюваннями на «заміс панків». Дмитро Ципердюк з’явиться у  костюмі та циганському капелюсі, а виконавиці хору — в національному українському вбранні.