Кремль будує плани щодо поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі

08.11.2016
Незважаючи на те, що російські окупанти досі не припинили вогонь на лінії розмежування й не забралися геть з українського Донбасу, Кремль удався до розмірковувань щодо параметрів можливої поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі, запропонованої Президентом України Петром Порошенко.
 
«Так, це була пропозиція Президента Порошенка і, незважаючи на досить стриману реакцію колег Путіна з Німеччини і з Франції, він — Путін — погодився на цю ідею, але при тому розумінні, що тут усе-таки головну роль відведено самому ОБСЄ», — так озвучив  позицію Кремля прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.
 
За його словами, поки що «ОБСЄ свій підхід до цієї ініціативи Порошенка не формулює».
 
І це зрозуміло, адже насправді секретаріат ОБСЄ лише звернувся до держав-членів організації з проханням надати пропозиції щодо мандату можливої поліцейської місії на Донбасі й про готовність зробити внесок у її функціонування.
 
Поки що ворога вгамовують лише захисники України. Позаминулої доби поранень унаслідок обстрілів зазнали п’ятеро укранських воїнів: троє — в Новоолександрівці та по одному — в Авдіївці та Новотроїцькому.
 
Ще п’ятьох захисників України було поранено минулої суботи.
 
Поранення в голову отримав і мирний мешканець Мар’їнки. Це сталося, коли чоловік годував на подвір’ї свого собаку. 
 
За даними штабу АТО, окупанти обстріляли позиції ЗСУ 52 рази впродовж минулої неділі.
 
Поблизу Широкиного, що під Маріуполем, ворог гатив зі ствольної артилерії, а по Авдіївці, під окупованим Донецьком — iз танків. Так, найбільше порушень режиму тиші зафіксовано на маріупольському напрямку — 32 обстріли.
 
«Приблизно двi третини епізодів активності російсько-окупаційних військ припадає на маріупольський напрямок», — додає речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.