У КМДА планують зробити Поділ пішохідним

26.10.2016
Із цього тижня київський славнозвісний і улюблений Поділ стане практично вільним від безлічі авто.
 
Київська влада розпочала транспортно-пішохідний експеримент, на цілий місяць перерозподіливши автомобільні потоки, щоб розвантажити район від машин.
 
За інформацією департаменту транспортної інфраструктури КМДА, вулиця Сагайдачного стане односторонньою: рух транспорту по ній буде тільки в бік Поштової площі.
 
Потрапити на Контрактову площу з центру можна буде з вул. Боричів Тік і з вул. Іллінської через вул. Братську.
 
Навпроти готелю Fairmont обіцяють встановити розділові бар’єри, які розширять дорогу для автомобілів, що їдуть із Володимирського спуску в сторону Гаванського мосту.
 
Також на вулицях, прилеглих до вул. Сагайдачного та Контрактової площі, поміняють деякі дорожні знаки, що дозволить водіям і пішоходам рухатися зручніше і швидше.
 
На деяких світлофорах змінять цикл роботи сигналів, а найближчим часом планують поставити додаткові нові світлофори, серед яких шість автомобільних і вісім пішохідних.
 
Цілий місяць за дією нововведень на експериментальній території стежитимуть співробітники департаменту транспорту.
 
І якщо його результат підтвердить, що нові маршрути зручні для водіїв і транспортні потоки рухаються без труднощів, то нову схему організації дорожнього руху затвердять на постійній основі вже до Нового року.
 
А вул. Сагайдачного, Андріївську та Контрактову площу зроблять повністю пішохідними вже до проведення в Києві музичного конкурсу Євробачення.