У Львові гучно відгримів найбільший гастрономічний фестиваль осені

26.10.2016
У Львові гучно відгримів найбільший гастрономічний фестиваль осені — Свято сиру і вина. 21-23 жовтня поціновувачі сирів та вин традиційно зустрілись у Львівському палаці мистецтв.
 
Там свою продукцію представили понад 60 виробників, фермерів та імпортерів. Квиток на фест коштував 30 гривень. 
 
Андрій Сидор, організатор Свята сиру і вина, переконує, що фестиваль став надзвичайно популярним за останні роки, кількість відвідувачів зростає щороку.
 
«Це й не дивно, адже свято атмосферне, «смачне», до того ж неймовірно видовищне».
 
Відкриття Великої давильні винограду — незмінна традиція фестивалю. Щороку в цьому дійстві беруть участь відомі львів’яни.
 
Цьогоріч тонну винограду чавили ресторатори Вардкес Арзуманян та Марк Зархін, скрипаль-віртуоз  Олександр Божик, художник Олександр Войтович, громадський діяч Олег Мацех, Юрій Гантковський — директор Львівського палацу мистецтв, і  Андрій Сидор. Виготовлене фестивальне вино скуштують уже наступного року...
 
Не обійшлося свято і без щорічного Дня cирника. Львів’ян та гостей міста пригощали 50-кілограмовим десертом, який готували за давнім рецептом. 
 
Відомий дизайнер Сергій Ткачук на святі представив новий напрям winecorkart-дизайну, зокрема мозаїки з корків ручної роботи, а також унікальні сумки та сукні.
 
«Собівартість такої сумки коливається від 3000 до 8000 тисяч гривень, на неї йде більше десяти днів, тому в Україні такі вироби майже не купують», — констатував дизайнер.