ХК "Донбас" дізнався про всіх майбутніх суперників в «суперфіналі» Континентального Кубка

26.10.2016
ХК "Донбас" дізнався про всіх майбутніх суперників в «суперфіналі» Континентального Кубка

У матчі лідерів «Донбас» переграв дебютанта ліги — «Кривбас». (Фото з сайта hcdonbass.com.)

Повернувши після дворічної перерви титул найсильнішої команди України, «Донбас» знову націлився на перемогу в Континентальному Кубку.
 
Після виграшу «червоно-чорними» цього трофею у сезоні 2012/2013 років, думається, керівництву клубу вже хотілося б перескочити на вищий рівень і спробувати сили в Лізі чемпіонів. Утім до хокейної еліти Європи флагману українського хокею, як-то кажуть, ще потрібно дорости.
 
Або ж отримати від організаторів ЛЧ «уайлд кард», як сталося це з чинним володарем Континентального Кубка — французьким «Руаном», котрий цього року запросили до участі в найсильнішому єврокубковому турнірі Старого світу. 
 
Старт у Континентальному Кубку-2016/2017 — до речі, ювілейному, 20-му за ліком — буде вже четвертим єврокубковим випробуванням для донецьких хокеїстів.
 
Аби потрапити до Суперфіналу, в якому 13-15 січня 2017 року четвірка найкращих команд змагань побореться за престижний трофей, команда Анатолія Степанищева має успішно подолати півфінальний міні-турнір, де її опонентами будуть французький «Анже», данський «Оденсе» та англійський «Ноттінгем».
 
Остаточно цей квартет сформувався лише минулого тижня, коли британські хокеїсти, подолавши сито відбору, долучилися до решти учасників півфінальної «пульки» «D», баталії якої відбудуться 18-20 листопада в Оденсе.
 
Відзначимо, що місце в так званому «фіналі чотирьох» отримають по дві найкращі команди з двох півфінальних «пульок». 
 
Чи вдасться реалізувати чинному чемпіону України це завдання, достеменно сказати складно, адже, не маючи історії зустрічей «Донбасу» з його майбутніми суперниками, всі припущення виглядають, як ворожіння на кавовій гущі.
 
Утім усе ж варто зауважити, що «Анже» у французькій «Магнус-лізі» посідає невисоке п’яте місце, тоді як «Ноттінгем» в Елітному чемпіонаті Англії та «Оденсе» в данській «Метал-лізі» обіймають другі позиції. 
 
Не має наразі лідерського статусу в національній першості й «Донбас», утім за втраченими очками підопічні Степанищева — беззаперечний фаворит УХЛ.
 
Свій чемпіонський потенціал «червоно-чорні» підтвердили в матчі 13-го туру першості, в якому на класі (2:0) переграли одного з головних своїх конкурентів — «Кривбас».
 
Не важливо, що криворізький клуб проводить лише перший сезон в еліті українського хокею.
 
Достатньо лише одного погляду на тренерський місток, де перебуває екс-наставник «Донбасу» та національної збірної України Олександр Куликов, аби зрозуміти амбіції криворіжан. Загалом, у поточному ЧУ лідери в турнірній таблиці змінюються, немов у калейдоскопі малюнки.
 
Додаткової ж інтриги турніру надає не синхронне проведення командами поєдинків «регулярки» — через що на горі табеля про ранги побували всі чотири претенденти на медалі чемпіонату. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Кременчук» — «Білий барс» — 6:1, «Донбас» — «Кривбас» — 2:0, «Дженералз» — «Витязь» — 8:1.
  Турнірне становище: «Кременчук» — 26 (13 матчів), «Донбас» — 25 (11), «Кривбас» — 25 (12), «Дженералз» — 23 (12), «Білий барс» — 6 (13), «Витязь» — 3 (11).